Vijesti
23. 11. 2020.

Završen prvi krug unutarstranačkih izbora na lokalnoj razini po načelu jedan član - jedan glas

Nastavak unutarstranačkih izbora važan je za stranačku demokraciju te pruža potreban legitimitet novim čelnicima lokalnih organizacija i ostalim izabranim stranačkim dužnosnicima uoči lokalnih izbora koji će se održati u svibnju 2021. Izbori su održani uz poštivanje svih epidemioloških mjera radi zaštite od zaraze COVID-19 - stoji, među ostalim u priopćenju Hrvatske demokratske zajednice.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Jučer su održani unutarstranački izbori na lokalnoj razini u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, na kojima su članice i članovi HDZ-a po načelu jedan član, jedan glas, slijedom novog Statuta, birali predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba, općinske i gradske odbore i odbore HDZ-a gradskih četvrti, kao i izaslanike za izborne skupštine županijskih organizacija i gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Poštivanje epidemioloških mjera

Izbori su održani uz poštivanje svih epidemioloških mjera radi zaštite od zaraze COVID-19. Na svim biračkim mjestima provedene su preporuke iz posebnog epidemiološkog okvira koji je postavila stranka za unutarstranačke izbore kako bi glasovanje proteklo sigurno.

Na izborima je glasovalo 65.170 članica i članova HDZ-a, što je 31,14% od ukupnog broja članova s biračkim pravom.

Nastavak unutarstranačkih izbora važan je za stranačku demokraciju te pruža potreban legitimitet novim čelnicima lokalnih organizacija i ostalim izabranim stranačkim dužnosnicima uoči lokalnih izbora koji će se održati u svibnju 2021.

Drugi krug - 6. prosinca

Potpuni i službeni rezultati ovoga dijela unutarstranačkih izbora bit će poznati nakon što ih dostave sva lokalna izborna povjerenstva, a o tome ćemo obavijestiti članstvo HDZ-a i javnost.

U nedjelju 6. prosinca 2020. godine održat će se drugi krug izbora za predsjednike općinskih, gradskih i županijskih organizacija te organizacija HDZ-a gradskih četvrti, kao i izbori za županijske odbore i Gradski odbor HDZ-a Grada Zagreba, te izbor izaslanika za Opći sabor HDZ-a.

A A A