Vijesti
25. 11. 2020.

Preminuo Ivan Šanjug, načelnik Općine Petrovsko i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a

Andrej Plenković: Poštovana obitelji, s velikom žalošću primio sam vijest o preranom odlasku cijenjenog g. Šanjuga. Predanim radom dao je neizmjeran doprinos napretku i boljitku svoje sredine, kao i cijele Krapinsko-zagorske županije. Žarko Tušek: Ivane, hvala Ti od srca na svemu. Na prijateljstvu, na tolikim godinama druženja, rada i zajedničkog stvaranja. Neka ti je laka ova zagorska hrvatska gruda koju si toliko volio.

U 58. godini iznenada nas je napustio načelnik Općine Petrovsko (Krapinsko-zagorska županija) i predsjednik Općinskog odbora HDZ -a Ivan Šanjug. Dužnost načelnika obnašao je od 2009. godine, a iza sebe je ostavio suprugu i troje djece.

Izraze sućuti ožalošćenoj obitelji uputili su predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković te predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije i saborski zastupnik Žarko Tušek. U sjedištu zagorskog HDZ-a u Krapini otvorena je knjiga žalosti.

PLENKOVIĆ: Molim vas da primite izraze iskrene sućuti i poštovanja

Poštovana obitelji Šanjug,

s velikom žalošću primio sam vijest o preranom odlasku cijenjenog gospodina Ivana Šanjuga.

Kao dugogodišnji načelnik Općine Petrovsko i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a, g. Šanjug svojim predanim radom dao je neizmjeran doprinos napretku i boljitku svoje sredine, kao i cijele Krapinsko-zagorske županije.

Molim vas da u ime Hrvatske demokratske zajednice i u moje osobno ime primite izraze iskrene sućuti i poštovanja.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a i Vlade RH

TUŠEK: Ivan je bio iznad svega veliki prijatelj i veliki čovjek

HDZ Krapinsko-zagorske županije i ja osobno kao predsjednik primili smo bolnu i tešku vijest. Iznenada, u naponu životne snage, napustio nas je naš prijatelj Ivan Šanjug, načelnik Općine Petrovsko i predsjednik Općinskog odbora HDZ -a Petrovsko.

Ivan je bio iznad svega veliki prijatelj i veliki čovjek, uvijek nasmijan, topao i vedar, uvijek spreman pomoći, dobra duša svih naših susreta. Ali, Ivan je uvijek bio srčan i u borbi za vrijednosti HDZ-a te, iznad svega, u borbi za projekte svoje predivne općine i cijeloga našega Hrvatskog zagorja.

Poslanje - rad za javno dobro, svoj kraj i svoje ljude

Eto, u nedjelju je iznova preuzeo odgovornost za vođenje naše stranačke organizacije u Petrovskom, za nastavak poslanja u radu za javno dobro svojeg kraja i svojih ljudi. Na žalost, Gospodin je htio drugačije - Ivan je završio svoj ovozemaljski put.

U mislima smo prije svega s obitelji Šanjug - suprugom Marijetom, kćeri Lucijom, sinovima Matijom i Ivanom, ocem Antunom i majkom Milkom, bratom Milanom.

Neka im Bog podari snage, barem maleno zrno utjehe, jer njihova je bol neizmjerna. Kakva god bila veličina čovjeka, kakva god bila veličina i sreća ovozemaljskog života, ništa nije veće od zajedništva s Gospodinom, a ondje ćemo ionako svi biti zajedno.

Počivao u miru Božjem

Ivane, hvala Ti od srca na svemu. Na prijateljstvu, na tolikim godinama druženja, rada i zajedničkog stvaranja. Neka ti je laka ova zagorska hrvatska gruda koju si toliko volio. Počivao u miru Božjem.

Žarko Tušek, predsjednik ŽO HDZ-a Krapinsko-zagorske županije

A A A