Vijesti
25. 11. 2020.

Koalicija izbornih gubitnika opet je na djelu!

(VIDEO) Andrej Plenković u Hrvatskom saboru: Koordinirano, zajedničko prikupljanje potpisa za pokretanje pitanja povjerenja ministru Tomislavu Ćoriću još jednom potvrđuje da postoji prešutna koalicija između SDP-a, Domovinskog pokreta & Mosta. Imaju samo jedan cilj, a to je da hrvatski građani zaborave rezultate parlamentarnih izbora. Ćorić ima moju potporu - argumentirano ćemo otkloniti i ovu i sve slične „inicijative“ udružene oporbe u budućnosti!

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a u svom je govoru tijekom rasprave o povjerenju ministru gospodarstva i održivog razvoja  dr. sc. Tomislavu Ćoriću istaknuo da je riječ o dobrom čovjeku koji ima njegovu potporu.

Uvodno se osvrnuo na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, poručivši SDP-ovim zastupnicima da dok su imali većinu u Saboru, nisu našli hrabrosti ratificirati Konvenciju Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji:

- Svi birači lijevog i liberalnog spektra morali bi to znati. Ali zato, kolege SDP-ovci, nije vam bio problem skupa s Domovinskim pokretom skupiti potpise za izglasavanje nepovjerenja ministru Ćoriću, bez obzira što mnogi od zastupnika DPMŠ-a, poput Karoline Vidović Krišto, nisu za „Istanbulsku konvenciju“.

Ovim ste potpisima potvrdili da postoji tzv. koalicija između SDP-a i DPMŠ-a, a i Mosta, ona ista koja je rušila predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović - dodao je Andrej Plenković.

Novi debakl udružene oporbe: za interpelaciju o vjetroparku Krš-Pađene uspjeli skupiti samo 51 glas!

Ujutro uvrede, popodne „pozivi na dijalog“

Komentirao je i činjenicu da potpisnici ove „inicijative“, na čelu s Peđom Grbinom, tobože "vape za dijalogom s Vladom", podsjetivši da je nakon izbora pozivao oporbu na dijalog, ali da su ga oni odbili:

- Tvrdite da želite dijalog, a istodobno imate samo jedan cilj, a to je da građani zaborave rezultate parlamentarnih izbora. I u prošle četiri godine pokretali ste raznorazne interpelacije i opozive. Argumentirano ćemo otkloniti i ovu i sve slične „inicijative“ udružene oporbe u budućnosti!

Opozivi & interpelacije? SDP i Škoro skupa su krenuli u vježbu destabiliziranja Vlade. Izborni gubitnici moraju pokazati da su živi

Ni naziv tvrtke ne znaju točno napisati

Kazao je i da prijedlog za izglasavanje nepovjerenja od dvije i pol stranice ima "četiri točkice":

- U točki 2. niste bili u stanju navesti ni ispravan naziv firme koju spominjete, a kojoj je Milanovićeva vlada dala tu 71 lipu i sklopila sporazume prije 31. prosinca 2013. godine. Napisali ste CERP, a njezin je naziv - CEMP!

Ako oporba već traži opoziv ministra Ćorića, zašto ne pokrene i impeachment predsjednika Republike!?!

Pritom je upitao zastupnike što je glede VE Krš-Pađene bio poduzeo Ćorićev prethodnik, bivši ministar i bivši mostovac Slaven Dobrović:

- Ništa nije učinio, a sada mu je sve sporno. Vaši „argumenti“ za CEMP - ne CERP! - obrađeni su na raspravi o interpelaciji za Krš-Pađene, a na tvrdnje zastupnika Bulja za Nacionalni park Krka odgovorio je već ministar Ćorić. „Argumenti“ pak za Janaf smiješni su da ne mogu biti smješniji.

Odbijamo!

Zaključno je predsjednik Vlade RH i HDZ-a ponovio da ministar Ćorić ima podršku i njega i kolega u Vladi:

- Odbijamo sve vaše zahtjeve, zahtjeve koalicije SDP-a, Domovinskog pokreta, Mosta i naših novih dragih zastupnika iz Možemo!

ĆORIĆ: Nikada nismo učinili ništa suprotno interesima Hrvatske

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić podsjetio je da je rješenje iz srpnja 2017. za projekt vjetroelektrane Krš-Pađene doneseno nakon višestrukih konzultacija s DORH-om:

- Vlada i ja osobno kao ondašnji ministar zaštite okoliša i energetike nismo nikada učinili ništa suprotno interesima Republike Hrvatske.

Što se tiče imenovanja Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka, kazao je da je ministarstvo poštovalo presudu Upravnog suda u Splitu, dajući jasno obrazloženje razloga zašto je izabrana. A o pitanju imenovanja Dragana Kovačevića za predsjednika Uprave Janafa, naglasio je da s njim nije kontaktirao za vrijeme natječaja.

A A A