Vijesti
30. 11. 2020.

Predsjednik Plenković nastavlja raditi u samoizolaciji, Vlada & HDZ funkcioniraju najnormalnije

Andrej Plenković danas će putem video linka predsjedati sjednicama i Vlade RH i Predsjedništva HDZ-a. Zvonimir Frka-Petešić: Premijerov test na koronavirus je negativan, osjeća se dobro i nema nikakvih simptoma. Kada epidemiolozi odluče da je to potrebno, testirat će se ponovno. U nedjelju je video-vezom održao dva radna sastanka - o izmjenama Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti i o potpori gospodarstvenicima koji su pogođeni novim zaštitnim mjerama.

Predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH Zvonimir Frka-Petešić potvrdio je da je u subotu premijeru Andreju Plenkoviću, nakon što je njegovoj supruzi potvrđena zaraza koronavirusom, određena epidemiološka mjera desetodnevne samoizolacije:

- Predsjednik Plenković je u samoizolaciji u odvojenom dijelu svog stana. Njegov test na koronavirus je negativan, osjeća se dobro i nema nikakvih simptoma, pa nastavlja raditi od kuće. Kada epidemiolozi odluče da je to potrebno, testirat će se ponovno.

Borbu protiv koronavirusa temeljimo na povjerenju između građana i države. Uspjeh je u rukama svakog od nas!

Dva radna sastanka u nedjelju

Predstojnik premijerova Ureda poručio je da Vlada najnormalnije funkcionira te da su u nedjelju video-vezom održana dva radna sastanka:

- Prvi se odnosio na izmjene Zakona o zaštiti od zaraznih bolesti, a drugi na nastavak potpore gospodarstvenicima koji su pogođeni novim epidemiološkim ograničenjima. Detalji će biti poznati nakon današnje sjednice Vlade u 15:00 sati.

Najnormalnije funkcioniranje zahvaljujući digitalnoj tehnologiji

Dodao je da nema potrebe odrediti osobu koja će mijenjati premijera Plenkovića jer Vlada najnormalnije funkcionira:

- To nipošto nije prvi slučaj u svijetu da su dužnosnici, premijeri, predsjednici republike ili ministri u samoizolaciji. Najnormalnije možemo funkcionirati zahvaljujući digitalnoj tehnologiji. Na sjednici Vlade premijer neće biti fizički prisutan, ali će sudjelovati video-vezom. Nije planirano otkazivanje ni ostalih dogovorenih sastanaka predsjednika Vlade s obzirom da će se svi moći, također, održati video-vezom. 

Ministar Beroš za N1 o novim mjerama, najavio i nagrađivanje liječnika

Sjednica stranačkog vodstva

Dodajmo da će se danas, osim što će zasjedati Vlada RH, održati i zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a - s početkom u 18:00 sati. I na njoj će predsjednik Andrej Plenković sudjelovati putem video linka.

A A A