Vijesti
7. 12. 2020.

CRO Demoskop: HDZ i dalje u uvjerljivom, premoćnom vodstvu ispred SDP-a!

Prema istraživanju RTL-a, HDZ je uvjerljivo prvi s 29.2 posto, dok je SDP na 20.5 posto. Slijedi trojac Most (8.7), Domovinski pokret Miroslava Škore (7.9) i Možemo (6.4). Nitko drugi ne prelazi izborni prag.

SDP, dakle, za nama zaostaje gotovo 9 postotnih bodova.

Blagi rast HDZ-a

U odnosu na mjesec studeni, kada smo imali potporu 29.1 posto hrvatskih građana, naša stranka bilježi čak i blagi rast - i to unatoč koronakrizi te svim nasrtajima i saborskim „inicijativama“ udružene oporbe.

Oporba opet u rasulu - prikupila samo 50-ak glasova. Sabor usvojio 5. krug porezne reforme & novi Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti!

3. „inicijativa“ udružene oporbe u ovom sazivu - 3. uzastopna blamaža! Za Ćorićev opoziv prikupili samo 51 glas!

Trio fantasticus

Nakon Mosta, DPMŠ-a i platforme Možemo - koji se na mjesečnoj bazi zasad izmjenjuju između 3. i 5. pozicije - slijede sve ostale stranke, od kojih nijedna ne prelazi izborni prag.

Prag zvani čežnja

Skupinu „Prag zvani čežnja“ s 2.2 posto predvodi CENTAR Marijane Puljak i Dalije Orešković, nastao fuzijom Stranke s imenom i prezimenom (STRIP) i Pametnog.

Slijede IDS s 1.7 posto potpore, isto koliko i Živi zid. HSS je na 1.6 posto, a stranka Bandić Milan 365 bilježi 1.0 posto podrške građana.

Glasni bez glasova

Ispod „magične granice“ od jednog postotnog boda mnoge su vrlo glasne stranke ili platforme: GLAS, „suverenisti“, Reformisti… Neodlučnih je birača 13.4 posto.

NAPOMENA

Istraživanje je provela agencija PROMOCIJA PLUS od 1. do 4. prosinca, i to telefonski na reprezentativnom uzorku od 1.300 punoljetnih građana Republike Hrvatske.

A A A