Vijesti
8. 12. 2020.

Mislav Herman, novi predsjednik ZG skupštine: Bit ću uključiv i konstruktivan, uvažavat ću sve kvalitetne prijedloge!

“Nalazimo se u izazovnim vremenima i zajedništvo nam je potrebno više nego ikad prije. Trebamo udružiti snage, mudrost i znanje kako bismo radili na poboljšanju života naših sugrađana. HDZ-ova kandidatkinja ili kandidat za gradonačelnika? Kao najveća stranka, predizborni tempo sami ćemo određivati. Kada dođe vrijeme, objavit ćemo s kojim imenom idemo po pobjedu!“.

Velikom većinom glasova (30 za, 7 protiv i 8 suzdržanih), dr. med. Mislav Herman izabran je za novog predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba umjesto prof. dr. sc. Drage Prgometa koji je na osobni zahtjev razriješen dužnosti zbog stručnih i znanstvenih obveza.

„Moja poruka svim sugrađanima“

Novi predsjednik najavio je da će biti uključiv i konstruktivan, da će uvažavati sve kvalitetne prijedloge s koje god strane dolazili, od opozicije ili vladajućih:

- Nalazimo se u izazovnim vremenima i zajedništvo nam je potrebno više nego ikad prije. Trebamo udružiti snage, mudrost i znanje kako bismo radili na poboljšanju života naših sugrađana. I to je moja važna poruka svim sugrađanima i gradskim zastupnicima. Zahvaljujem dosadašnjem predsjedniku Prgometu kojeg će biti teško nadmašiti na ovoj vrlo odgovornoj i zahtjevnoj dužnosti.

Tempo & vrijeme odredit će HDZ

Na novinarski upit hoće li biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba s obzirom da je nedavno izabran i za predsjednika ZG HDZ-a, odgovorio je da će o kandidatkinji ili kandidatu pravodobno odlučiti tijela naše stranke:

- Sve u svoje vrijeme, nitko drugi ne treba i neće HDZ-u određivati tempo. U protekla dva tjedna konsolidirali smo zagrebačku organizaciju, izabrali novo čelništvo, prije dva dana i Gradski odbor. I ta će stranačka tijela donijeti odluku. HDZ će sigurno imati svog kandidata za gradonačelnika, a taj će kandidat i pobijediti!

Tempo određujemo mi sami, velika smo stranka, najveća i najjača stranka, kada dođe vrijeme objavit ćemo s kojim imenom idemo po pobjedu - prisnažio je Herman.

Za realizaciju žičare odgovorna je gradska uprava

Komentirajući oporbene optužbe o „preplaćenosti sljemenske žičare“, rekao je da to, naravno, nikome ne može zvučati dobro:

- Jasno je da nas to brine, ali nikome nećemo unaprijed presuđivati, pričekajmo dok ne dobijemo cjelovito financijsko izvješće o žičari. Pritom podsjećam da je upravo HDZ, podržavši inicijativu oporbenih zastupnika, zatražio to izvješće od gradonačelnika. Nakon što ga proučimo, moći ćemo se utemeljeno očitovati.

Rotor - HDZ-ov kapitalni projekt

Podsjetio je pritom da je sljemenska žičara, poput Rotora Remetinec, bila HDZ-ov amandman i ideja:

- To je HDZ-ov projekt. Ali za njegovo izvršenje, po Statutu Grada Zagreba, nismo odgovorni mi, nego gradonačelnik i gradska uprava.

LIJEČNIK, ASISTENT NA FAKULTETU, ČLAN HDZ-a OD STUDENTSKIH DANA

Novoizabrani predsjednik ZG Gradske skupštine Mislav Herman rođen je 1977. u Zagrebu, gdje se i školovao. Po struci je liječnik, specijalist ginekologije i opstetricije. Asistent je na Medicinskom fakultetu, a već 17 godina radi u Klinici za ženske bolesti i porođaje KBC-a Zagreb.

Član je HDZ-a od 1997. godine, od studentskih dana. Od 2017. zastupnik je u Gradskoj skupštini. Na unutarstranačkim izborima 22. studenog izabran je za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

A A A