Vijesti
11. 12. 2020.

Medved pozvao birače u Mostaru da na lokalnim izborima 20. prosinca podrže HDZ BiH!

Kao zamjenik predsjednika HDZ-a, želim pozvati građane Mostara najprije da izađu na ove važne izbore, ali isto tako da svoj glas povjere sestrinskoj nam Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH i njenom gradonačelničkom kandidatu dr. Mariju Kordiću - poručio je Tomo Medved na zajedničkoj konferenciji za medije s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

General Tomo Medved, koji je i potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja, dodao je da se dr. Mario Kordić, kao liječnik i ravnatelj Doma zdravlja u Mostaru, uspješnom borbom protiv koronavirusa dokazao u ovim jako izazovnim vremenima.

Stabilna i funkcionalna BiH & prosperitet i ravnopravnost Hrvata u njoj - naš strateški nacionalni interes!

Najavio je nastavak potpore Vlade RH projektima u Mostaru i diljem Bosne i Hercegovine:

- Kao što smo to činili i do sada, podržavat ćemo projekte od interesa hrvatskog naroda u BiH: Sveučilišna klinička bolnica i Sveučilište u Mostaru, Memorijalni centar Domovinskog rata, katoličke školske centre diljem zemlje… Zajedništvo hrvatskog naroda u RH, BiH i iseljeništvu nerazdvojivi je dio politike i HDZ-a i naše Vlade.

Velika potpora Vlade RH i Hrvatima i EU putu BiH

Izrazivši očekivanje da će HDZ BiH ostvariti pobjedu i dobiti gradonačelnika na lokalnim izborima koji se u Gradu na Neretvi, poslije 12 godina, trebaju održati 20. prosinca, predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović istaknuo je da Vlada RH daje veliku potporu i europskom putu BiH i Hrvatima kao konstitutivnom narodu:

Teško da su od 2000. do danas Hrvati u BiH imali većeg zagovornika & prijatelja od Andreja Plenkovića!

- Iza nas je čitav niz projekata, zdravstvenih, obrazovnih, gospodarskih, infrastrukturnih… no g. Medvedu osobita hvala na zauzimanju za naše hrvatske branitelje, za pripadnike HVO-a. Ostalo je još 9 dana do izbora u Mostaru i htjeli smo poslati zajedničku poruku ohrabrenja za sve Hrvate kako bismo u gradskom vijeću ostvarili većinu i dobili gradonačelnika.

JEDAN JE HRVATSKI NAROD!

Čović i Medved prije toga održali su sastanak s braniteljskim udrugama HVO-a. Njihovi predstavnici zahvalili su ministru Medvedu i Vladi RH, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem, na pomoći i potpori, na svemu to čine za hrvatske branitelje u BiH.

- Jedan je hrvatski narod, jedan je Domovinski rat! Zajedno štitimo dostojanstvo naših branitelja i vrijednosti Domovinskog rata i u RH i u BiH - istaknuo je general Tomo Medved.

Izmjene Izbornog zakona, stvarna ravnopravnost svih konstitutivnih naroda & potpora Hrvatima i Katoličkoj Crkvi u BiH!

A A A