Vijesti
12. 12. 2020.

Oporba je opet „briljirala“ destruktivnošću, plitkim podvalama, „stručnošću“ & agresijom - kao najboljim pokazateljem bezidejnosti i nemoći!

(VIDEO) Pritom su oporbenjaci i ovog saborskog tjedna sami sebi skakali u usta i glumili žrtvu, tvrdeći da se njihove teme „namjerno raspravljaju u kasnim satima“. Bačić: Da su koncentriraniji na sadržaj, da znaju o čemu se radi u zakonima, a ne da razglabaju o svačemu & provokacijama usporavaju raspravu, njihove bi točke došle prije na red. Borić: Kolegu Bernardića, eksperta iz Gardalanda, poslao bih u Italiju koja ima 17.000 novozaraženih dnevno, pa da ih savjetuje o virusu! Baradić: Molim Vas, gđo Ahmetović, prestanite vrijeđati zdravstvene djelatnike koji po cijele dane i noći skrbe o oboljelima!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, rezimirajući saborski tjedan, odbacio je oporbena podmetanja da se njihove teme „namjerno raspravljaju u kasnim satima“ te najavio da će se Hrvatski sabor izvanredno zasjedati od 16. do 18. prosinca - nakon ustavnog roka za redovno zasjedanje (15. prosinca):

- Očekujemo da Vlada RH inicira sazivanje izvanredne sjednice na kojoj bismo, prema najavama iz Banskih dvora, raspravili i donijeli izmjene Zakona o subvencioniranju stambenih kredita te, među ostalim, proglasili Isključivi gospodarski pojas (IGP). Nakon 18. prosinca, Sabor bi imao ustavnu stanku do 15. siječnja. 

Oporba bi trebala biti koncentriranija

Na „prigovore“ oporbe da njene teme dolaze na dnevni red u kasnim terminima, odgovorio je da je ona sama, svojim nerezonskim ponašanjem, odlučivala kada će se raspravljati o tim „inicijativama“:

- Da je oporba koncentrirana na zakone o kojima raspravljamo, da znala o čemu se u njima radi, a ne da razglaba o svemu i svačemu, njihove bi točke došle prije na red, a ne navečer u 20 sati.

Kao ilustraciju Bačić je naveo primjer od četvrtka:

- Raspravljali smo ujutro o Zakonu o akvakulturi, što s IGP-om nema nikakve veze, no unatoč tome smo 2.5 sata morali slušati i govoriti o njemu. Umjesto o sadržaju, oporba raznoraznim iskakanjima od teme i infantilnim igrokazima pokušava privući bar malo medijske pozornosti. I onda nam ti isti, koji opstruiraju i koče raspravu, spočitavaju da smo tek u 20 sati započeli s oporbenom interpelacijom o pripremljenosti zdravstvenog sustava za koronakrizu.

Do kraja jesenskog zasjedanja Hrvatskog sabora proglasit ćemo isključivi gospodarski pojas u Jadranskom moru!

Morat će se - nastavio je - razmisliti kako usredotočiti zastupnike da raspravljaju o meritumu zakona, a ne o svemu drugome, to više što svaki od 13 klubova svaki dan slobodno može govoriti o kojoj god temi želi.

Neprekidna rasprava o koronakrizi

Na besmislene oporbene teze da „vladajući izbjegavaju temu Covida“, odgovorio je da se o epidemiji u zadnjih mjesec dana raspravljalo čak devet puta:

- Podsjećam „zaboravne“ da je Godišnje izvješće o radu Vlade RH gotovo u cijelosti bilo posvećeno zdravstveno-zaštitnim mjerama i ekonomskim protumjerama te radu Stožera civilne zaštite. Ako izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti nisu vezane za epidemiju, ako to nisu rebalans proračuna i proračun za 2021. – koji su usredotočeni upravo na pomoć gospodarstvu – plus zaključak kojim se Vlada obvezuje da periodično izvještava Sabor o provedbi i učinku protuepidemijskih mjera, plus ova zadnja interpelacija oporbe, onda ne znam što bi bilo vezano.

Oporba opet u rasulu - prikupila samo 50-ak glasova. Sabor usvojio 5. krug porezne reforme & novi Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti!

Vlada će periodično izvještavati Hrvatski sabor o epidemiološkim mjerama

Voljom vladajućih uvrštene 2 oporbene interpelacije

Sabor već mjesecima raspravlja o borbi protiv koronavirusa, a voljom vladajućih u dnevni su red uvrštene i dvije oporbene interpelacije, ovotjedna o pripremljenosti zdravstvenog sustava i ona prijašnja o Krš-Pađene, iako to poslovnički nismo morali. Mogli smo to otegnuti 60 dana, ali nismo, upravo kako se ne bi tvrdilo da ignoriramo oporbu – zaključio je Branko Bačić.

Novi debakl udružene oporbe: za interpelaciju o vjetroparku Krš-Pađene uspjeli skupiti samo 51 glas!

BERNARDIĆ OPET „BRILJIRAO“

Nakon ,,zrelih'' epizoda u Gardalandu i na Sljemenu, poraženi Davor Bernardić došao je poslije dugo, dugo vremena na posao u Sabor i opet ,,brilijirao'', neodgovorno zlorabeći Covid-19 u jeftine politikantske svrhe. Premda je sa SDP-om doživio debakl na parlamentarnim izborima, to ga nije ,,otrijeznilo'' da prestane sa sramotnim nastupima i obmanjivanjem javnosti.

Zloguki „proroci“

Isti taj SDP otpočetka minira borbu protiv koronavirusa te nastoji srušiti Stožer civilne zaštite RH. Njihova predviđanja – i dok je Bernardić bio predsjednik i nakon što to više nije – također su se pokazala ,,briljantnima''.

Tako je Baba Hajdaš Vanga Dončić tvrdio je da će RH početkom studenog imati 10.000 novozaraženih dnevno, a na početku krize zloguko su „najavljivali“ da će 400.000 hrvatskih građana dobiti otkaz, neodgovorno zazivajući urušavanje nacionalne ekonomije. Na sreću, želja im se zahvaljujući snažnim gospodarskim mjerama naše Vlade nije ispunila.

Dok se Hrvatska i sve europske države nalaze u ozbiljnoj fazi bitke s pandemijom, SDP ,,savjesno'' troši vrijeme na interpelacije i „inicijative“ o opozivima, za koje su dosad u Hrvatskom saboru uspijevali skupiti svega 50-ak glasova. Ni kolege u oporbi nisu uvjerili u njihovu smislenost!

3. „inicijativa“ udružene oporbe u ovom sazivu - 3. uzastopna blamaža! Za Ćorićev opoziv prikupili samo 51 glas!

Za razliku od Bernardića i njegovih nasljednika na čelu SDP-a - koji i dalje zazivaju kaos i raspad sustava - mi nastavljamo poduzimati mjere za zaštitu zdravlja i života ljudi & očuvanje radnih mjesta i nacionalnog gospodarstva.

NOĆNI SABORSKI GOVORI & UVREDE   

Na ustvrde Mirele Ahmetović da je „zdravstvo dno dna, da su pacijenti prepušteni sami sebi, da im sustav nema što ponuditi“, koje je ta sve nervoznija SDP-ovka izrekla negdje u 3 sata po noći s četvrtka na petak, efektno je odgovorila naša zastupnica iz Zadarske županije Nataša Baradić, koja je i sama medicinska sestra:

- Molim Vas, prestanite vrijeđati zdravstvene djelatnike koji ostavljaju svoje obitelji i odlaze u dnevne i noćne smjene u bolnicu kako bi skrbili o oboljelima. Mi imamo pacijentima što ponuditi, sve ono što je potrebno za njihovu skrb!

Bernardić - stručnjak za koronu!

Potpredsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Josip Borić, uzvraćajući oko 4 sata ujutro na lupetanja i bezobraštine oporbenih „sveznadara“ i „eksperata“, istančanom ironijom deklasirao je bivšeg predsjednika SDP-a:

- Šteta je ovakve kvalitetne zastupnike oporbe i „stručnjake“ držati u Saboru. Njih treba poslati na teren kako bi njihovo znanje i kompetencije još više došli do izražaja! Evo, kolegu Davora Bernardića, kao dokazanog poznavatelja Gardalanda, poslao bih u Italiju koja ima 17.000 novozaraženih građana dnevno, pa da savjetuje njihovu vladu o koronavirusu.

Žao nam je što ove nastupe, koji su se zahvaljujući oporbenim razvlačenjima rasprava odvijali u dubokoj noći, golemi dio javnosti nije mogao pratiti. Zato ih i objavljujemo

A A A