Vijesti
14. 12. 2020.

Hrvatska inzistira i ustrajno će inzistirati na punoj jednakopravnosti Hrvata u BiH!

Gordan Jandroković: RH će se postaviti vrlo tvrdo braneći interese hrvatskog naroda. Ispod zahtjeva za njihovom stvarnom ravnopravnošću kao konstitutivnog naroda u BiH neće se i ne smije ići. Položaj naših sunarodnjaka nije na razini na kojoj bi trebao biti, u Federaciji BiH stalni je pokušaj majorizacije od brojnijeg bošnjačkog naroda.

Uoči 25. godišnjice potpisivanja Daytonskog sporazuma kojim je postignut mir u Bosni i Hercegovini, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković napomenuo je da položaj hrvatskog naroda, koji je konstitutivan i jednakopravan sukladno svim dokumentima koje je potvrdila međunarodna zajednica, nije na razini na kojoj bi trebao biti:

- Hrvatska će inzistirati i uporno inzistira na tome da se osigura stvarna jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH. Ispod toga se neće i ne smije ići.

Izmjene Izbornog zakona, stvarna ravnopravnost svih konstitutivnih naroda & potpora Hrvatima i Katoličkoj Crkvi u BiH!

Stalni pokušaj majorizacije

Upitan za nedavne izjave Zorana Milanovića o BiH, koje su izazvale oštre reakcije bošnjačkih političara, bez obzira predstavljaju li nacionalne ili tzv. građanske stranke, Jandroković je odgovorio:

- U Federaciji BiH stalni je pokušaj majorizacije Hrvata od većinskog bošnjačkog naroda. Stoga se, u sadržajnom smislu, slažem s predsjednikom Republike koji upozorava na pokušaje majorizacije naših sunarodnjaka.

Stabilna i funkcionalna BiH & prosperitet i ravnopravnost Hrvata u njoj - naš strateški nacionalni interes!

A A A