Vijesti
15. 12. 2020.

Tresla se brda, rodila se - oporba! Neslavno su prošle još 3 njene „inicijative“

Pogledajte semafor! Činjenica da trećina oporbe NE glasuje za vlastite „prijedloge“ dovoljno svjedoči kakvo rasulo, kakva razina neozbiljnosti vlada u njenim redovima. Ako računamo (samo) „inicijative“ koje je iz politikantskih razloga pokušala pokrenuti u Hrvatskom saboru, onda HDZ vodi s - 5:0!

Udružena oporba svih boja i zastava ovog je utorka, posljednjeg dana jesenskoga redovitog zasjedanja Hrvatskog sabora, doživjela još jedan debakl. Preciznije - tri!

Premda broje 75 ruku, za zaključak o Stožeru civilne zaštite i interpelaciju o radu Vlade RH tijekom koronakrize uspjeli su prikupiti samo 49 glasova. Dakle, 26 manje nego što ih imaju! Ni pri izjašnjavanju o osnutku (protuzakonitog) istražnog povjerenstva u slučaju Janaf nisu se baš proslavili - 52 glasa 'za'.

5:0 za HDZ! Ili čak - 7:0!

Ako tome pridodamo da su za opoziv ministra Tomislava Ćorića navukli 51 glas, a isto toliko i za interpelaciju o VE Krš-Pađene, onda HDZ vodi s - 5:0! No to je rezultat ako računamo (samo) „inicijative“ koje je oporba iz politikantskih razloga pokušala pokrenuti.

Ovisno o metodološkom pristupu, mogli bismo konstatirati da vodimo i uvjerljivije - 7:0. Jer su oporbenjaci protiv izmjena Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, zbog kojih su izvodili sve one silne igrokaze, skupili svega 53 glasa, a protiv državnog proračuna za 2021. još manje - 49.

Pogledajte semafor!

OPORBA PROTIV SUBVENCIONIRANJA MLADIH

Toga dana su se na još jednoj točki dnevnog reda propisno izblamirali. U Saboru su napadali demografsku mjeru subvencioniranja stambenih kredita, koju je dosad iskoristilo 19.987 mladih!?

Hrvatska država korisnicima pokriva od 30 do 51% iznosa rate, a u mladim obiteljima koje žive u subvencioniranim stanovima ili kućama dosad je rođeno više od 2.000 djece. Za nove potpore i 2021. i 2022. i 2023. u proračunu je već osigurano po 50 milijuna kuna godišnje. Upravo zbog velikog interesa mladih za tu mjeru naša je Vlada u hitnu saborsku proceduru i uputila izmjene pripadnog zakona.

„Čudesnoj“ oporbi odgovorio je naš Branko Bačić.

Oporbene su „inicijative“ otužne, to je jasno k'o dan, no ovo već postaje bizarno.

A A A