Vijesti
19. 12. 2020.

Podrška HDZ-u BiH na izborima u Mostaru: „Hrvati moraju ostati okupljeni oko politike zajedništva kako bi se izborili za ravnopravnost“

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH podupro je listu naše sestrinske stranke u BiH i njenog vodećeg kandidata dr. Marija Kordića na nedjeljnim lokalnim izborima u Mostaru, za koje je ocijenio da su možda i odlučujući za poziciju hrvatskog naroda u toj zemlji. Na online sastanku je sudjelovao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović.

Poslije dugih 12 godina ovi izbori 20. prosinca zasigurno su od velike važnosti za Hrvate na području vašeg grada, a možda i odlučujući za dobrobit hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini - poručio je Andrej Plenković na videosastanku na kojem su sudjelovali i kandidati HDZ-a BiH u Mostaru.

Biramo kvalitetu života i sigurnost!

Kako je priopćeno iz Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine, predsjednik Vlade RH i HDZ-a u svom je obraćanju istaknuo čvrstu potporu dr. Mariju Kordiću, nositelju liste HDZ-a BiH za Gradsku izbornu jedinicu Mostar, kao i svim kandidatima i listama HDZ-a BiH za nedjeljne lokalne izbore u Gradu Mostaru.

- Kao naša sestrinska stranka, ostanite konstruktivna politička snaga te predvodnik europskog puta i gospodarskih reformi za izgradnju kvalitetnije budućnosti čitave BiH. U nedjelju 20. prosinca u Mostaru biramo kvalitetu života i sigurnost! - također je istaknuo Plenković.

ZA bolji položaj Hrvata & europski put BiH!

Dodao je da Hrvati u BiH moraju ostati okupljeni oko politike zajedništva kako bi popravili vlastitu političku poziciju:

- Nastavimo kroz izgrađeno zajedništvo ostvarivati političku ravnopravnost Hrvata kao jednog od tri konstitutivna naroda u BiH te napredak BiH na putu u EU i NATO, pri čemu imate našu bezrezervnu potporu.

Stabilna i funkcionalna BiH & prosperitet i ravnopravnost Hrvata u njoj - naš strateški nacionalni interes!

Čovićeva zahvala

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović zahvalio je hrvatskom premijeru i njegovim suradnicima u Vladi RH na svekolikoj pomoći i potpori državi BiH i tamošnjim Hrvatima.

Za ravnopravnost Hrvata & euroatlantski put BiH!

Teško da su od 2000. do danas Hrvati u BiH imali većeg zagovornika & prijatelja od Andreja Plenkovića!

POSLIJE PUNIH 12 GODINA

U nedjelju se u Mostaru poslije punih 12 godina održavaju lokalni izbori na kojima će građani birati novi saziv Gradskog vijeća - iz kojeg se posredno bira i gradonačelnik.

Ustavni sud BiH osporio je 2010. dijelove Izbornog zakona BiH koji se odnose na Grad Mostar. Tek sredinom ove godine vodeći hrvatski i bošnjački političari, čelnici HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović, uspjeli su se uz posredovanje međunarodnih dužnosnika dogovorili o izbornim pravilima za Mostar.

Medved pozvao birače u Mostaru da na lokalnim izborima 20. prosinca podrže HDZ BiH!

VIDEO PORUKA PODRŠKE

Predsjednik Andrej Plenković uputio je pred izbore u Mostaru i video poruku potpore HDZ-u BiH i kandidatu dr. Mariu Kordiću.

A A A