Vijesti
5. 1. 2021.

DAN ŽALOSTI: Jedan hrvatski narod, jedno srce, jedna tuga

Andrej Plenković: „U ovim teškim trenucima, Hrvatska je u molitvama i mislima s obiteljima i prijateljima preminulih. Izražavamo im najiskreniju sućut“. Diljem RH zastave su na pola koplja u čast osmero mladih koji su tragično izgubili živote u novogodišnjoj noći u Tribistovu kod Posušja (BiH).

Zbog tragičnog gubitka 8 mladih života, duboko suosjećajući s našim sunarodnjacima u BiH, proglasili smo utorak, 5. siječnja, Danom žalosti u Republici Hrvatskoj. Odluka je donesena nakon konzultacija s predsjednikom RH Zoranom Milanovićem i predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem - kazao je predsjednik je Andrej Plenković na jučerašnjoj, 35. sjednici Vlade RH, koja je i započela minutom šutnje u čast osmero mladih koji su u novogodišnjoj noći preminuli u Tribistovu kod Posušja.

Snažna je to poruka solidarnosti i potpore hrvatskom narodu u BiH u ime cijele Hrvatske - naglasio je na sjednici Plenković.

Proglasili smo stanje katastrofe na području koje je pogodio potres - Nitko neće ostati sam!

Sućut obiteljima i prijateljima

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a oglasio se i u utorak, na Dan žalosti, preko svog twitter profila:

- Dan žalosti smo proglasili u trajni spomen na osmero mladih Hrvata iz BiH koji su tragično stradali u novogodišnjoj noći. U ovim teškim trenucima, Hrvatska je u mislima s obiteljima i prijateljima preminulih te im izražavamo najiskreniju sućut.

Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Marija Pavković, Stipe Pavković, Žana Pavković, Mirela Rezo, Stipe Romić i Mia Soldo. Jedan hrvatski narod, jedno srce, jedna tuga.

A A A