Vijesti
6. 1. 2021.

Čestitke u povodu Božića prema julijanskom kalendaru

Andrej Plenković: Osnaženi božićnim duhom mira i međusobne tolerancije, pomagat ćemo našim sugrađanima, osobito onima najugroženijima koji su ostali bez svojih domova - da što prije obnove svoj razrušeni kraj. Gordan Jandroković: Iza nas je izazovna godina, zato ne smijemo zaboraviti sve one kojima je teško. Solidarnost i dobrotu prenesimo na svoje bližnje kako bismo, ispunjeni radošću Kristova rođenja, donijeli optimizam i nadu u bolje sutra.

PLENKOVIĆ: Želim da blagdan Kristova rođenja proslavite u duhu zajedništva i solidarnosti

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske i Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković uputio je čestitku vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, u kojoj stoji:

„Premda se moramo odreći tradicionalnih blagdanskih običaja druženja, želim da blagdan Kristova rođenja proslavite u duhu zajedništva i solidarnosti, u mislima na bližnje, obitelj i prijatelje.

Osnaženi božićnim duhom mira, radosti i međusobne tolerancije, pomagat ćemo našim sugrađanima, osobito onim najugroženijima koji su ostali bez svojih domova i bez crkava da što prije obnove svoj razrušeni kraj.

Uime Vlade i u svoje osobno ime, od srca vam želim sretan i blagoslovljen Božić.

Mir Božji, Hristos se rodi!“.

JANDROKOVIĆ: Ne smijemo zaboraviti sve one kojima je naša podrška toliko potrebna

Čestitku u povodu Božića prema julijanskom kalendaru uputio je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković:

„Svim vjernicama i vjernicima koji Božić slave prema julijanskom kalendaru, uz pozdrav 'Mir Božji, Hristos se rodi', upućujem srdačne čestitke u ime Hrvatskog sabora i osobno.

Neka mir i radost Božića uđe u svako srce i svaki dom i obdari vas toplinom, ljubavlju i zajedništvom među ljudima. Okupljeni u krugu svojih obitelji, proslavite ovaj radosni blagdan u miru i blagostanju.

Iza nas je izazovna godina, zato ne smijemo zaboraviti sve one kojima je teško i kojima je naša podrška toliko potrebna. Solidarnost, toleranciju i dobrotu prenesimo na svoje bližnje kako bismo, ispunjeni radošću Kristova rođenja, donijeli optimizam i nadu u bolje sutra“.

A A A