Vijesti
8. 1. 2021.

Parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivnosti koje je poduzela & poduzima Vlada nakon potresa

Andrej Plenković nakon sastanka vladajuće koalicije, održanog putem video veze: Izrazili smo spremnost izraditi i u Hrvatskom saboru donijeti odgovarajući zakonski okvir koji će omogućiti obnovu pogođenih područja. Pohvaljen je rad svih službi na terenu. Postoji snažna volja da se ova krizna situacija iskoristi ne samo za obnovu, nego i za razvoj Banovine i ostalih nastradalih krajeva.

Parlamentarna većina čvrsto podržava sve aktivnosti koje su poduzete u razdoblju nakon potresa. Pohvaljen je rad svih službi na terenu: policija, Civilna zaštita, Hrvatska vojska, vatrogasci, HGSS, Crveni križ… Još jednom smo zahvalili svim građanima koji su se neposredno angažirali kako bi pomogli unesrećenima - izvijestio je predsjednik HDZ-a I Vlade RH nakon sastanka.

Viša razina koordinacije na terenu

Andrej Plenković je dodao da je vladajuća koalicija spremna zakonskim izmjenama stvoriti odgovarajući pravni okvir koji će omogućiti obnovu područja Sisačko-moslavačke županije, ali i Karlovačke i Zagrebačke, koja su nedavno pogodili potresi te još kvalitetniju koordinaciju svih službi na terenu:

- Osobito nakon prilagodbe strukture Nacionalnog stožera Civilne zaštite, u sklopu kojeg smo formirali svojevrsni „pod-stožer“ koji vodi potpredsjednik Vlade Tomo Medved.

Ministri detaljno izvijestili

Sastanak parlamentarne većine trajao je puna dva i pol sata budući da su najinvolviraniji ministri izvijestili koaliciju o dosad poduzetim i budućim aktivnostima:

- Postoji snažna volja da se ova krizna situacija iskoristi ne samo za obnovu, nego i za razvoj i ekonomsku revitalizaciju Banovine i ostalih nastradalih krajeva.

Uoči nove sjednice Hrvatskog sabora, koalicija će idućeg tjedna nastaviti razgovarati o ovoj temi – na kraju je najavio predsjednik HDZ-a I Vlade RH.

A A A