Vijesti
17. 1. 2021.

Sestrinske stranke CDU i HDZ nastavljaju svoju partnersku & prijateljsku suradnju

Novom predsjedniku CDU-a Arminu Laschetu čestitao je i prvi čovjek Koordinacije HDZ-a za Sjevernu Rajnu-Vestfaliju (Nordrhein-Westfalen/ NRW) dr. Veselko Jovanović: „CDU zna da u nama ima i imat će aktivnog i iskrenog partnera. Sudjelovat ćemo u njihovoj kampanji za lokalne izbore u NRW-u 13. rujna“. MVEP Gordan Grlić Radman: „Radujem se nastavku izvrsne suradnje Savezne Republike Njemačke i Republike Hrvatske“.

Jučer izabrani predsjednik Kršćansko-demokratske unije - s kojom dijelimo članstvo u Europskoj pučkoj stranci (EPP), najjačoj i najvećoj političkoj obitelji u EU-u - primio je mnogobrojne čestitke za svoj izbor koji je obradovao i većinu Hrvata, njih više od 60.000, u najmnogoljudnijoj njemačkoj saveznoj državi Sjevernoj Rajni-Vestfaliji (NRW), u kojoj je upravo Armin Laschet premijer.

Prijatelj Hrvata i Hrvatske

Tako je među prvima čestitku Laschetu uputio dr. Veselko Jovanović, predsjednik Koordinacije HDZ-a za NRW i član Nacionalnog vijeća HDZ-a, koji mu je zahvalio na izvrsnoj suradnji s Hrvatima u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i cijeloj Njemačkoj:

- CDU je u našoj koordinaciji pronašao partnera koji može doprijeti do Hrvata koji žive u NRW-u te ih integrirati u izborne procese na lokalnom i državnom nivou. Isto tako treba izdvojiti da je Armin Laschet oduvijek prijatelj nas Hrvata i same Republike Hrvatske.

CDU & HDZ - dvije sestrinske stranke

Dvije sestrinske stranke CDU i HDZ nastavljaju svoju prijateljsku i partnersku suradnju. CDU zna da u Koordinaciji HDZ-a, koja će sudjelovati u kampanji i za lokalne izbore u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji 13. rujna, ima i imat će aktivnog i iskrenog partnera - također je poručio dr. Jovanović.

CDU & HDZ: Nastavak prijateljske i partnerske suradnje

Izvrsna suradnja Njemačke i Hrvatske

Na izboru za novog čelnika CDU-a, podsjetimo, Laschetu su čestitali i predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković te ministar vanjskih i europskih poslova (i predsjednik Odbora HDZ-a za vanjske i europske poslove) dr. Gordan Grlić Radman.

Armin Laschet - novi predsjednik CDU-a

Čestitajući Laschetu na izboru, i ministar Grlić Radman je istaknuo da se raduje nastavku izvrsne suradnje Njemačke i Hrvatske.

A A A