Vijesti
19. 1. 2021.

Cjepivo je važan korak prema normalizaciji života, reaktivaciji gospodarstva & uspješnoj turističkoj sezoni - Vjerujmo medicini!

(PHOTO) Zastupnice i zastupnici cijepljenjem su poslali poruku povjerenja u znanost te pozvali hrvatske ljude da to isto učine. Također, cijepljenjem gradimo zaštitni zid za naše najugroženije sugrađane. #MisliNaDruge! S obzirom da su naručene velike količina doza i na dosadašnji vrlo dobar odaziv, očekuje se da će se do kraja travnja procijepiti oko milijun Hrvata.

Cjepivo je odraz napretka čovječanstva. Cijepili smo se kako bismo osobnim primjerom pokazali da je to ispravan put u našoj borbi za zaštitu zdravlja nacije - poručio je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić:

- Ovo je poruka o važnosti, o korisnosti cijepljenja, a ne privilegij. Svjestan sam da je dio građana skeptičan, vjerujem da ćemo na ovaj način pripomoći senzibilizirati što veći dio javnosti da je cijepljenje pravi put za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.

Zaštitni štit za naše ugroženije sugrađane

Vjerujmo medicini, vjerujmo znanosti! Cjepivo je važan korak prema normalizaciji života, reaktivaciji gospodarstva i uspješnoj turističkoj sezoni - istaknuo je pak saborski zastupnik i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić:

- Cijepljenjem ujedno podižemo zaštitni štit za naše ugroženije sugrađane. Uz dosadašnji vrlo dobar odaziv na cijepljenje, važno je da ostanemo odgovorni, da se i dalje pridržavamo protuepidemijskih mjera. Jedino tako ćemo ih moći početi ublažavati.

Otpis RTV pristojbe & računa za struju i plin za nastradale u potresu! Ohrabrujući silazni trend novozaraženih koronavirusom!

Svatko prema vlastitoj savjesti

Jučer su se zajedno odbili cijepiti zastupnici tzv. Zeleno-lijeve koalicije, Domovinskog pokreta i Mosta. Dio njih sudjelovao je na antivakserskim prosvjedima, tvrdio da je cjepivo „zlo“, no sada moraliziraju da „odbijaju privilegiju da se cijepe prije ostalih građana“ i slično.

Odgovarajući na današnjem „aktualcu“ na pitanje MOST-ove Marije Selak Raspudić, predsjednik Andrej Plenković kazao je da je svaki zastupnik postupio prema vlastitoj savjesti:

- Što se tiče cjepiva, prioriteti su jasni: stariji sugrađani i oni najizloženiji poput zdravstvenih djelatnika. Cijepljenje članova Vlade i predsjednika Republike, koji je sam izrazio tu želju, poruka je – ponovit ću - povjerenja u znanost i medicinu, poziv da isto učini što više naših sugrađana. S obzirom na to, smatram da je Hrvatski sabor, kao najviše predstavničko tijelo, jednako vrijedan, ako ne i vrjedniji od Vlade ili predsjednika, te da se zastupnici mogu cijepiti iz istog razloga. Na Vama je hoćete li to i učiniti.

Potres & korona - istodobna borba na dvije fronte: Javno se cijepili ministri & poslali poruku povjerenja u znanost i medicinu!

A A A