Vijesti
19. 1. 2021.

AKTUALAC (1): Na parlamentarnim izborima pobijedili smo SDP s 25 razlike! To je puno i za hakl - za amatersku utakmicu!

(VIDEO) Andrej Plenković: Zastupniče Grbin, „zaboravljate“ da smo odmah nakon potresa, u posljednjim satima uoči zatvaranja financijske godine, iznašli 120 milijuna kuna interventne pomoći. Donijeli smo odluku o naknadi statičarima, proširili Mjeru „Očuvanje radnih mjesta“, oslobodili donacije tereta PDV-a, otpisali račune za struju i grijanje... Maksimalno ćemo pomoći Siščanima, ne želimo da se osjećaju diskriminirano spram ostalih dijelova SMŽ-a koji, za razliku od Grada Siska, spadaju u potpomognuta područja“, samo je jedan od odgovora predsjednika Plenkovića.

Aktualnim prijepodnevom započela je nova sjednica Hrvatskoga sabora. 41 zastupnik postavljao je pitanja, a članovi naše Vlade - predvođeni predsjednikom Andrejem Plenkovićem - argumentirano i utemeljeno odgovarali su udruženoj oporbi svih boja i zastava.

Donosimo ključne naglaske iz odgovora predsjednika Vlade i HDZ-a na zastupnička pitanja:

Konkretnim mjerama pomažemo nastradalima u potresu!

Zastupniče Grbin, prošla godina uistinu nam je bila zahtjevna. Osim pandemije koronavirusa, Hrvatsku su pogodila i dva razorna potresa. U svim tim nedaćama naša je Vlada konkretnim mjerama pomogla nastradalima. Odmah nakon potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji - u posljednjim satima uoči zatvaranja financijske godine - iznašli smo 120 milijuna kn interventne pomoći.

Donijeli smo odluku o naknadi statičarima, proširili Mjeru „Očuvanje radnih mjesta“, oslobodili donacije tereta PDV-a, otpisali račune za struju i grijanje, izdvojili 50 milijuna kuna za gospodarenje otpadom na pogođenim područjima, unesrećeni sugrađani dobivaju jednokratnu pomoć od 3.500 kuna po kućanstvu...

Otpis RTV pristojbe & računa za struju i plin za nastradale u potresu! Ohrabrujući silazni trend novozaraženih koronavirusom!

Naravno, maksimalno ćemo pomoći Siščanima, ne želimo da se osjećaju diskriminirano spram ostalih dijelova SMŽ-a koji, za razliku od Grada Siska, spadaju u potpomognuta područja, ali moramo onda naći model koji je branjiv pred građanima Zagreba ili Zaprešića. Sutra ćemo o tome razgovarati u Saboru - mislim da ima prostora.

SDP-ovci, počistite u svom dvorištu! Ne pravite se nevješti!

Zastupniče Bauk, na parlamentarnim izborima pobijedili smo SDP s 25 razlike. To je puno i za hakl, za amatersku utakmicu. Nadam se da ćete kao glavna oporbena snaga biti dovoljno hrabri da kandidirate g. Marasa za zagrebačkog gradonačelnika - budući da vas je kolega Tomašević otkantao.

Od svih pojedinaca iz HDZ-a koje ste nabrojali, nijedan nije ostao na stranačkoj poziciji: požeško-slavonski župan isključen je iz HDZ-a, saborski zastupnik iz Požege podnio je ostavku, jučer je raspuštena i organizacija HDZ-a u tom gradu. U svakom takvom slučaju HDZ promptno reagira. Tako ćemo i nastaviti. Što se pak tiče dužnosti koje su građani izravno izabrali, tu se ne može ništa. Ali, imate i vi što čistiti u vlastitom dvorištu. I to koliko god hoćete, od Nove Gradiške preko Sisačko-moslavačke županije do Vukovara. Ne pravite se nevješti!

Cijepljenje - poruka povjerenja u medicinu!

Zastupnice Selak Raspudić, prigovarate danas na nabavu zaštitne opreme, a „zaboravljate“ da je na početku epidemije nije bilo - nigdje. I kako ju je Hrvatska nabavila? Tako da sam osobno razgovarao s kineskim premijerom i dogovorio dostavu dovoljnih količina i za liječnike i medicinske sestre, i za policajce i socijalne radnike, i za Civilnu zaštitu...

Cjepivo je važan korak prema normalizaciji života, reaktivaciji gospodarstva & uspješnoj turističkoj sezoni - Vjerujmo medicini!

Što se tiče cjepiva, prioriteti su jasni - stariji sugrađani i oni najizloženiji poput zdravstvenih djelatnika. Cijepljenje članova Vlade i predsjednika RH - koji je sam izrazio tu želju - poruka je povjerenja u znanost i medicinu, poziv da isto učini što više naših sugrađana. S obzirom na to, smatram da je Sabor, kao najviše predstavničko tijelo, jednako vrijedan, ako ne i vrjedniji od Vlade ili predsjednika, te da se zastupnici mogu cijepiti iz istog razloga. Na Vama hoćete li to i učiniti.

Gospođo, „nemjerljiv“ je Vaš doprinos kulturi dijaloga!

Zastupnice Vidović Krišto, umjesto što ponavljate uvijek iste optužbe o premreženosti sudstva i politike, bolje bi bilo da pogledate u svoju poštu, pa biste vidjeli da Vam je Vlada RH već odgovorila u pisanoj formi. A čini se da Vam je promaklo i to da u Hrvatskoj već dosta godina politika ne imenuje suce - to čini Državno sudbeno vijeće. Ne bi bilo loše da se malo informirate - jer je to bio jedan od preduvjeta za ulazak u EU.

Slušajući Vaše retoričke ekspade u Saboru, vidim da ste vrlo brzi na difamacijama i etiketiranju. Tako i našu Vladu nazivate „četničkom koalicijom“, što je valjda Vaš „nemjerljivi“ doprinos kulturi dijaloga u Hrvatskoj. Vaša stalna pozivanja na „narod“ - premda su Hrvati svoje rekli na izborima - toliko su izlizana i neinventivna da u njih malo tko više može vjerovati.

A A A