Vijesti
20. 1. 2021.

ZAKON O OBNOVI (2): Konsenzus - DA! Floskule, hajke, demagogija & mađioničarska „rješenja“ - NE!

(VIDEO) Andrej Plenković: G. Tomaševiću, imate li Vi priviđenja? * Dok tražimo konsenzus, dio oporbe se i dalje služi podmetanjima punim najnižeg populizma. Kao i u hajci na poslijeratnu obnovu - u kojoj je i SDP sudjelovao! * Gđo Selak Raspudić, naša Vlada ima prijedlog, a Vi nemate - ništa. Od Vas nikad nisam čuo ništa konkretno, već samo lamentiranje bez sadržaja! * Gđo Mrak Taritaš, Vi ste prvakinja obnove - iza koje u Gunji nije ostalo baš nikakvih repova!? Zar ne?! Vašoj reputaciji neće pripomoći ni današnji jako neprimjereni komentar da je Banovina „kontejnerland“!

Nakon što je pred saborskim zastupnicama i zastupnicima predstavio izmjene i dopune Zakona o obnovi, predsjednik Vlade i HDZ-a argumentiranim je odgovorima na replike deklasirao zlonamjernu oporbu, koja je - kao i obično - pribjegavala zlonamjernim i plitkim forama.

Otvoreni smo za konsenzus - Želimo pomoći unesrećenima, omogućiti im kvalitetnu obnovu & povratak u normalan život!

Izdvajamo odgovore Andreja Plenkovića na replike Romane Nikolić (SDP), Tomislava Tomaševića (Možemo), Marija Selak Raspudić (Most), Anke Mrak Taritaš (Glas) i Milan Vrkljan (ex Domovinski pokret MŠ):

Podatke o stvarnom stanju ponavljat ću koliko god bude trebalo!

Zastupnice Nikolić, još ću jednom podsjetiti na hajku kojom ste htjeli stvoriti predodžbu da su se sada srušile baš sve kuće koje su bile obnovljene nakon Domovinskog rata. No od 5.888 obnovljenih kuća u Sisačko-moslavačkoj županiji, od kojih je dosad pregledano oko 3.800, crvenu naljepnicu (neuporabljivo) dobilo je njih tek - tek 69. To je manje od 1.9%!

AKTUALAC (2): Od obnovljenih kuća u kategorijama 4-6 neupotrebljivo ih je samo - 1.83%. Toliko o oporbenoj hajci na poslijeratnu obnovu!

Naravno, to ne znači da nije bilo nijednog propusta u poslijeratnoj obnovi - svaka sumnja mora se istražiti - ali ću podatke o stvarnom stanju ponavljati koliko god bude trebalo kako bismo otklonili tu malicioznu hajku u kojoj je i Vaš SDP sudjelovao!

Tomaševićeve infantilne besmislice

Zastupniče Tomaševiću, imate li Vi priviđenja? O kakvom to „stranačkom ključu“ govorite u zakonskim izmjenama, zašto takvu besmislicu podmećete dok tražimo konsenzus kako bismo najbolje što se može pomogli nastradalim sugrađanima? Što bi naša Vlada time dobila? Koji je benefit? Volio bih biti na internom sastanku Vašeg „Možemo“ - baš me zanima tko smišlja takve bisere.

Molim Vas, napokon predložite nešto konkretno!

Zastupnice Selak Raspudić, za razliku od Vas, naša Vlada ima prijedlog. Vi nemate ništa - čitali, ne čitali. Samo floskule pune najnižeg populizma i demagogije. To je valjda Vaš politički stil. A i brkate Gornju i Donju Stubicu. Kod prvog potresa izradili smo održiv i pravedan zakon, a i sada želimo rješenje u kojem nitko neće biti diskriminiran. Ako imate neki vrlo kreativan, mađioničarski model da to tek tako riješite, molim Vas - predložite. Od Vas, naime, dosad nisam ni o kojoj temi čuo nešto konkretno, već samo lamentiranje bez sadržaja.

Mrak Taritaš - prvakinja obnove u Gunji

Zastupnice Mrak Taritaš, Vi ste prvakinja obnove - iza koje u Gunji nije ostalo baš nikakvih repova!? Zar ne?! Vašoj reputaciji neće pripomoći ni današnji komentar da je Banovina „kontejnerland“, mislim da je to jako neprimjereno. Ne shvaćam kako takvo što uopće možete izgovoriti.

O „domovinskim“ egotripovima

Zastupniče Vrkljan, imali ste žestoku polemiku s bivšim kolegama iz Domovinskog pokreta na temu „Tko više radi za HDZ - Vi ili oni“. To međusobno prebacivanje krivnje na HDZ zbog vaših egotripova jedna je od najsmješnijih storija hrvatske političke scene ove godine. Gotovo je nadrealna! Nemamo, niti bismo htjeli imati veze s Vama, a bome ni s onima od kojih ste otišli.

A A A