Vijesti
21. 1. 2021.

Žinić podnio ostavku - Celjak predložen za v.d. predsjednika sisačko-moslavačkog HDZ-a

Na inicijativu predsjednika Andreja Plenkovića održan je sastanak užeg Predsjedništva HDZ-a o nejasnoćama oko imovine i stambenog zbrinjavanja predsjednika ŽO HDZ-a SMŽ Ive Žinića. Slijedom toga, Žinić je podnio ostavku te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima. Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da Županijsku organizaciju do održavanja izbora za novog predsjednika vodi Ivan Celjak, saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Grada Siska.

Priopćenje HDZ-a, koje potpisuje glasnogovornik Zoltan Kabok, donosimo u cijelosti:

Ostavka Ive Žinića

Na inicijativu predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića jučer je u poslijepodnevnim satima održan sastanak užeg Predsjedništva naše stranke o nejasnoćama u svezi s imovinom i stambenim zbrinjavanjem predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića - koji je obaviješten o zaključcima vodstva stranke.

Slijedom toga, Ivo Žinić podnio je jutros ostavku na mjesto predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Sisačko-moslavačke županije te neće biti kandidat za župana na lokalnim izborima u svibnju.

Ivan Celjak v.d. predsjednik

Nakon jutros obavljenih konzultacija predsjednika Andreja Plenkovića i užeg Predsjedništva stranke s izabranim potpredsjednicima Županijske organizacije HDZ-a, Predsjedništvo HDZ-a predložilo je da - umjesto Žinića - sisačko-moslavački HDZ do održavanja unutarstranačkih izbora vodi predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Siska, član ŽO HDZ-a SMŽ i saborski zastupnik Ivan Celjak.

Odluku o vršitelju dužnosti predsjednika ŽO HDZ-a donijet će na svojoj sjednici Županijski odbor HDZ-a Sisačko-moslavačke županije.

Raspušten GO HDZ-a Požege

Obavještavamo vas i da je Županijski odbor HDZ-a Požeško-slavonske županije jučer donio odluku o raspuštanju Gradskog odbora HDZ-a Grada Požege. Ujedno je imenovano Povjerenstvo Gradskog odbora s 11 članova, koje će na prvoj sjednici izabrati između sebe novog povjerenika.

Dosadašnji predsjednik GO HDZ-a Grada Požege Darko Puljašić podnio je i ostavku na mjesto potpredsjednika Županijske organizacije HDZ-a, a Mario Pilon na člana u tom stranačkom tijelu.

A A A