Vijesti
21. 1. 2021.

Amandman? SDP bi se kitio tuđim perjem! Istražno povjerenstvo? Oporba ne mari za istinu! Žinić? „Zaboravljaju“ na svoju „slavnu“ županicu!

Predsjednik Kluba HDZ-a Branko Bačić pojasnio je amandman na prijedlog izmjena Zakona o obnovi, kojim bi se sa 100% financirala obnova (privremeno) neuporabljivih objekata na područjima za koja je proglašena katastrofa nakon potresa 29. prosinca, što bi uključivalo i Sisak. Naravno, novinare je zanimala i oporbena „inicijativa“ vezana uz poslijeratnu obnovu, kao i ostavka Ive Žinića na mjesto predsjednika sisačko-moslavačkog HDZ-a.

S obzirom da je i Sisak doživio golema razaranja, na prijedlog našeg zastupnika Ivana Celjaka i Gradske organizacije HDZ-a Siska idemo s ovim amandmanom kojim bi se u stopostotnom iznosu omogućila obnova svim žiteljima Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije čiji su objekti dobili naljepnicom o (privremenoj) neupotrebljivosti. Vodili smo računa da amandman bude pravičan i da ustavnopravno drži vodu - istaknuo je predsjednik Kluba HDZ-a na konferenciji za medije, koju je u Hrvatskom saboru održao u društvu s našim zastupnikom iz Siska Ivan Celjakom.

SDP bi se kitio tuđim perjem

Napomenuo je da HDZ-ov amandman nadilazi prijedloge oporbe i da je na Klubu HDZ-a donesen neovisno o njoj:

- SDP je predložio da se proširi obuhvat područja na prostor potpomognutih županija. No mi smo amandmanom išli korak naprijed - jer SDP-ov pristup nije pravičan i ne znam bi li mogao proći test ustavnosti. Peđa Grbin tvrdi da je naš amandman „uspjeh oporbe“? SDP bi se kitio tuđim perjem jer im je rejting u Sisku znate kakav… Na parlamentarnim izborima osvojili su 28% sa svojom mega koalicijom, a HDZ sam - 43! Naš Celjak je dobio više preferencijalnih glasova nego njihova gradonačelnica i Davorko Vidović zajedno.

Umjesto da surađuje, Ikić Baniček vrijeđa & nastoji skupiti jeftine poene za lokalne izbore!

Oporba na tragediji želi skupiti pokoji politički poen

Što se tiče oporbenog prijedloga o osnutku istražnog povjerenstva o poslijeratnoj obnovi, Branko Bačić je napomenuo da će se HDZ o tome definitivno očitovati nakon što se dobiju svi relevantni podaci:

- No već sada možemo zaključiti da je oporba bila maliciozna, da je lažnim optužbama htjela nanijeti štetu HDZ-u uoči izbora. Podaci s terena zasad pokazuju da je obnova bila dobro provedena, da je to jedan od uspješnijih strateških projekata Hrvatske kao samostalne i suverene države. Ako je i bilo pojedinačnih propusta ili malverzacija, mi u HDZ-u smo prvi za to da se počinitelji kazne.

Oporbi očito nije važna istina o poslijeratnoj obnovi, nego ona na tragediji naših sugrađana pokušava skupiti koji politički poen - zaključio je.

AKTUALAC (2): Od obnovljenih kuća u kategorijama 4-6 neupotrebljivo ih je samo - 1.83%. Toliko o oporbenoj hajci na poslijeratnu obnovu!

SDP-ovci „ZABORAVLJAJU“ NA SVOJU „PROSLAVLJENU“ ŽUPANICU

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a prokomentirao je, na upit novinara, činjenicu da je Ivo Žinić podnio ostavku na mjesto predsjednika sisačko-moslavačkog HDZ-a, ali da i dalje ostaje župan:

- Ono što je HDZ mogao napraviti, to je i napravio. Jasno smo i pravilno postupili odlukom da više ne može biti predsjednik županijske organizacije dok se stvarne razjasni. Na njemu je sada da sam ocijeni na koji će način još ovih par mjeseci obnašati dužnost župana, na koju je bio izravno izabran od građana. Na lokalnim izborima ionako neće biti kandidat. Sada je najvažnije nastaviti s normalizacijom života i obnovom Banovine i Siska.

Žinić podnio ostavku - Celjak predložen za v.d. predsjednika sisačko-moslavačkog HDZ-a

Dvostruka SDP-ova mjerila

Branko Bačić je napomenuo da ova situacija zacijelo opterećuje i HDZ i samog Žinića, ali i da se protiv njega, iako je o svemu upoznat DORH, ne vodi zasad ni istraga, nije ni optužen, a kamoli da mu je što dokazano:

- Nije na meni biti ni državni odvjetnik ni sudac, nekome odrediti da ne može više biti član HDZ-a. Nije primjereno izbacivati nekoga iz članstva dok protiv njega nema nikakvih pravosudnih radnji. Prisjetimo se, u toj je istoj županiji županica Marina Lovrić Merzel prestala biti članica SDP-a nakon što je već šest mjeseci bila provela u istražnom zatvoru. Ne znam otkud pravo SDP-u da nam sada dijeli moralne lekcije!

Željeli bismo da se sudski i upravni postupci u svezi sa Žinićevim nekretninama što prije riješe. Tada će se i znati konačni epilog - naglasio je na kraju Bačić.

A A A