Vijesti
21. 1. 2021.

Oporba je vodila hajku o poslijeratnoj obnovi & generirala histeriju. No činjenice su srušile njihove laži kao kulu od karata!

Andrej Plenković: „Priča“ o istražnom povjerenstvu angažirana je agenda oporbe uoči lokalnih izbora. Od 5.888 kuća koje su nakon rata obnovljene u SMŽ-u, dosad ih je samo 69 ili 1.83% dobilo crvenu naljepnicu. Nakon što je na parlamentarnim izborima SDP pometen s 25 razlike, a ucjenjivači su ostavljeni izvan većine, sada bi udruženi htjeli politički profitirati na podvalama o obnovi i na tragediji koja je pogodila naše sugrađane. To je hrvatska opozicija, ali mi imamo svoj konstruktivni put!

Na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade RH, hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a istaknuo je  da smo nakon potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju svjedočili histeriji "koju su generirali što oporbeni zastupnici, što neki mediji":

- No onda smo došli do činjenica. Kao što sam već izvijestio, od 5.888 kuća koje su nakon Domovinskog rata obnovljene na području Sisačko-moslavačke županije, dosad ih je pregledano nešto više od 3.700. I samo ih je 69 ili 1.83% dobilo crvenu naljepnicu!

AKTUALAC (2): Od obnovljenih kuća u kategorijama 4-6 neupotrebljivo ih je samo - 1.83%. Toliko o oporbenoj hajci na poslijeratnu obnovu!

Političko profiterstvo

Pritom je Andrej Plenković napomenuo da su u poslijeratnoj obnovi kuće samo iz kategoriji 6 bile iznova podignute od temelja, dok su sve ostale (kategorije 1-5) rađene na prijašnjim temeljima:

- Priča o istražnom povjerenstvu, kao uostalom i sve inicijative ovakve oporbe, angažirana je agenda uoči lokalnih izbora. Nakon što je na parlamentarnim izborima SDP-ova koalicija pometena s 25 razlike, a ovi su ucjenjivači ostavljeni izvan većine, sada bi zajedno htjeli politički profitirati na lažima o poslijeratnoj obnovi i na tragediji koja je pogodila naše sugrađane. To je hrvatska opozicija, to je njihova agenda.

AKTUALAC (1): Na parlamentarnim izborima pobijedili smo SDP s 25 razlike! To je puno i za hakl - za amatersku utakmicu!

Dok se „neostvareni ucjenjivači“ međusobno glođu tko od njih predstavlja tzv. duboku državu - dodao je - naša Vlada ima svoj konstruktivni put i rješava probleme.

Oporbeni „dramatični“ igrokaz

Na novinarski upit hoće li podržati osnutak istražnog povjerenstva o poslijeratnoj obnovi, odgovorio je da još nije vidio oporbeni prijedlog:

- Načelno, neću ništa definitivno reći dok ga ne vidim. No 69 kuća od 5.888 teško se može smatrati „dramom“. A ni 6.2 po Richteru nije baš slab potres, bez obzira kada je neka kuća građena. 

Amandman? SDP bi se kitio tuđim perjem! Istražno povjerenstvo? Oporba ne mari za istinu! Žinić? „Zaboravljaju“ na svoju „slavnu“ županicu!

I dalje se nadamo konsenzusu

Bez obzira na propalu oporbenu hajku i njihova nova maliciozna podmetanja, predsjednik Vlade RH i HDZ-a je na kraju poručio da im i dalje nudi konsenzus o izmjenama Zakona o obnovi.

Kako je jučer i najavio, u Hrvatskom saboru „želimo postići suglasje kao i u srpnju, kada je usvojen prvotni Zakon o obnovi, želimo doći do rješenja iza kojeg bi stali - svi“:

- Otvoreni smo za konsenzus, želimo pomoći unesrećenima, omogućiti im kvalitetnu obnovu i povratak u normalan život! Hoćemo li ga osigurati amandmanima Vlade, pozicije, opozicije, to je nebitno.

Otvoreni smo za konsenzus - Želimo pomoći unesrećenima, omogućiti im kvalitetnu obnovu & povratak u normalan život!

ZAKON O OBNOVI (2): Konsenzus - DA! Floskule, hajke, demagogija & mađioničarska „rješenja“ - NE!

A A A