Vijesti
25. 1. 2021.

Pobjeda na lokalnim izborima, odgovorno upravljanje koronakrizom & pokušaji oporbe da politički profitira na znakovlju HOS-a

(VIDEO) Protuepidemijske i ekonomske mjere, 100% amandman naših zastupnika na Zakon o obnovi, očuvanje radnih mjesta, povlačenje rekordnih EU sredstava, nastavak saborskog zasjedanja, nove „inicijative“ udružene oporbe i provokacije… također su bile teme na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Bačić: Najmanje što gđa Ikić Baniček može učiniti jest da se ispriča. Banožić: Zajednička teza ljevice i krajnje desnice da je premijer „poslao HOS-ovce Milanoviću“ ne samo da je bizarna, čak i komična u svojoj neistinitosti, nego je i nova potvrda sprege kojoj smo svjedočili još na predsjedničkim izborima.

Nakon sjednice, potpredsjednik HDZ-a i predsjednik našeg Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru Branko Bačić dao je izjavu za medije i odgovarao na pitanja novinara.

Donosimo njegove ključne poruke:

Sramotni plakati sisačke gradonačelnice

Preuzimanjem troškova oglašavanja SDP je priznao da je gradonačelnica Siska zloupotrijebila sredstva iz gradskog proračuna za vlastitu kampanju. Najmanje što očekujemo jest da se gđa Ikić Baniček ispriča, prije svega Siščanima, za svoj neprimjereni postupak.

Pripreme za novu pobjedu

Damir Vanđelić? Na sjednici smo razgovarali i o pripremama za pobjedu na lokalnim izborima. Čelnici županijskih, gradskih i općinskih organizacija zaduženi su da u idućih nekoliko dana izvijeste nacionalno vodstvo HDZ-a o mogućim kandidatima. Sve u svoje vrijeme.

Cjepivo & cijepljenje

Očekujemo da će proizvođači cjepiva poštivati ugovore s EU-om. Koliko vidimo, Pfizer je odlučio pridržavati se dogovorenog.

Suglasni smo da EU mora inzistirati na dogovorenoj i količini cjepiva i dinamici isporuke kako bi se stanovništvo što prije cijepilo

Cijepljenje državnih dužnosnika? To je poruka povjerenja u medicinu i znanost, poruka brige o zdravlju. Da to nismo učinili, reklo bi se da pozivamo građane na cijepljenje, a da se sami izbjegavamo cijepiti - jer želimo da se cjepivo prije provjeri na drugima. Što god napravili, dio oporbe uvijek će imati neki prigovor.

Simboli totalitarnih režima

ZDS? HDZ je jasan: osuđujemo ustaški režim i poštujemo žrtvu hrvatskih branitelja, među njima i pripadnika HOS-a. Preporuke Vijeća za suočavanje s posljedicama vladavine nedemokratskih režima mogle bi biti dobra podloga za prihvatljivo zakonsko rješenje kako postupati prema simbolima totalitarnih režima.

Komemoracije i odavanje dužne počasti hrvatskim braniteljima - da! Provokacije i političko profiterstvo - ne!

BANOŽIĆ: Sprega kojoj smo svjedočili još na predsjedničkim izborima

Uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, izjavu o obilježavanju obljetnice VRO Maslenica dao je član Nacionalnog vijeća HDZ-a i ministar obrane Mario Banožić:

- HDZ iskazuje respekt prema svima koji su sudjelovali u stvaranju hrvatske države, posebno prema našim braniteljima, među kojima su i pripadnici HOS-a. Kako smo već naglašavali: Poštovanje žrtve i dostojanstveno odavanje počasti - DA! Provokacije - NE! Kako je potvrdila Zadarska županija koja je i organizirala obilježavanje, grupa ljudi koja je u Zadar došla iz sasvim drugog kraja zemlje s ciljem podizanja tenzija nije bila dio službenog protokola.

Oporba udružena u bizarnosti

No danas smo mogli čuti - nastavio je Banožić - zajedničku tezu predstavnika i ljevice i krajnje desnice da je predsjednik Vlade „poslao HOS-ovce Zoranu Milanoviću“:

- Ta tvrdnja ne samo da je bizarna, čak i komična u svojoj neistinitosti, nego je i još jedna potvrda sprege krajnje desnice i ljevice - sprege kojoj smo svjedočili još na predsjedničkim izborima.

A A A