Vijesti
26. 1. 2021.

Nudio suradnju jer se želi kandidirati za župana, iz zle namjere tražio sastanak kako bi me pokušao diskreditirati, a meni pripisuje „nečasne radnje“!?!

Predsjednik krapinsko-zagorskog HDZ-a Žarko Tušek o vijećniku iz Oroslavja: Nakon što sam pristao da se sretnemo, Šimunić je o tome unaprijed obavijestio neke novinare. Upravo je on sam propitivao kako bih mu mogao pomoći. S predumišljajem me planirao kompromitirati. Andrej Plenković: Tušek je učinio grubu političku pogrešku odlaskom na sastanak. Dotični gospodin očito ga je namamio i pitanjima želio „gurnuti u offside“. Nisam siguran da ima temelja za neku odgovornost, ali se Tušek uopće nije smio dovesti u ovu situaciju.

Naš saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Žarko Tušek komentirao je optužbe nezavisnog vijećnika iz Oroslavja Viktora Šimunića - koji je u medije pustio snimku tek jednog manjeg dijela njihovog sastanka.

Donosimo ključne Tušekove poruke:

Inzistirao je, više puta molio da se nađemo

Kao prvo, Šimunić je u više navrata, s obzirom na svoju ambiciju da se kandidira za župana, tražio razgovor sa mnom, inzistirao na sastanku o mogućoj suradnji. Na kraju sam pristao da se sretnemo.

Zašto o potencijalnoj suradnji i o svojoj viziji razvoja Hrvatskog zagorja ne bih razgovarao i s nezavisnim vijećnikom, kao što razgovaram i sa svakim drugim političarem? Ali, očito je on više puta tražio sastanak iz drugih motiva - sa zlom namjerom da me pokuša osobno diskreditirati, zbog čega je i unaprijed obavijestio neke novinare o tome da ćemo se napokon naći.

Suradnju je on sam tražio i nudio

Na sastanku je sami Šimunić potencirao pitanje suradnje, davao do znanja da je razgovarao i sa svojim drugim mogućim partnerima, propitivao me kako bih mu mogao pomoći. I svatko se može uvjeriti da nema riječi ni o kakvom „ilegalnom financiranju“, nego samo o mogućoj organizacijskoj ili logističkoj pomoći ako dogovorimo suradnju koju je on sam, ponavljam, tražio i nudio.

Hipotetski smo razgovarali i o mogućim dužnostima ako pobijedimo, ako zajedno ostvarimo izborne ciljeve, što je sve u okviru zakona. Zar to ne čine sve političke opcije dok razgovaraju o koaliciji ili nekom drugom vidu suradnje?

Nimalo se ne bojim eventualne istrage

Pitate me bojim li se eventualne istrage? Ne, nimalo. Uostalom, odvjetnici su mi dali do znanja da postoje elementi Šimunićeve kaznene odgovornosti. Nekorektno i neljudski je zloupotrijebio moje povjerenje, s predumišljajem me je planirao kompromitirati, izložio moju obitelj.

PLENKOVIĆ: Tušek je učinio grubu političku pogrešku odlaskom na sastanak

Slučaj je komentirao i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Napomenuo je da je Žarko Tušek učinio grubu političku pogrešku odlaskom na sastanak s tim vijećnikom iz Oroslavja:

- Ne ulazim u namjere dotičnog gospodina, no očito je namamio Tušeka, s predumišljajem tražio da se nađu, a i jasno je iz snimke da ga pitanjima želi „gurnuti u offside“. Iz onog što sam čuo nisam siguran da tu ima velikog temelja za neku Tušekovu odgovornost, ali neka se, naravno, detaljno utvrdi što je sve izrečeno. Naš se zastupnik uopće nije smio dovesti u ovakvu situaciju.

S obzirom na "opus" tog vijećnika, ne razumijem koji je vid suradnje, i to bez ikakvih konzultacija s bilo kim od nas, uopće mogao dogovarati - zaključio je Plenković.

A A A