Vijesti
28. 1. 2021.

Podnosim ostavku jer ne želim biti uteg HDZ-u. No ako je itko u ovom slučaju Sabo, to je Šimunić! Zadovoljštinu ću potražiti na sudu

Žarko Tušek: Nakon 9 godina koliko ga vodim, odlučio sam podnijeti neopozivu ostavku na dužnost predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. Moja stranka ima veliku priliku osvojiti mjesto župana na lokalnim izborima i pokrenuti niz razvojno-socijalnih projekata koji nedostaju Hrvatskom zagorju. Interes moga rodnog kraja iznad je bilo kojeg partikularnog interesa.

Napomenuvši da nije trebao biti kandidat za krapinsko-zagorskog župana, Žarko Tušek je u nastavku konferencije za medije naglasio da njegov slučaj nema nikakve veze sa slučajem Sabo:

 - Neki tendenciozno nastoje izjednačiti ta dva slučaja. Sabo je kao izabrani gradonačelnik, u prilici moći, htio potkupiti izabranu vijećnicu, dok sam se ja na preporuku stranačkih kolega pet mjeseci prije izbora našao s vijećnikom koji mi je predstavljen kao potencijalni kandidat za župana. I ništa njemu nisam nezakonitog nudio, nego smo razgovarali - kako to čine svi akteri bez obzira na stranku - o mogućnosti okupljanja nove političke platforme.

Sa zadovoljstvom ću se odazvati DORH-u

Ako je itko u ovoj ružnoj epizodi Sabo - prisnažio je Tušek - to je dotični Viktor Šimunić!

- Smišljeno je, sa zlom namjerom, došao na sastanak, propitkivao me i protuzakonito snimao, a sada svakog dana selektivno pušta dijelove našeg razgovora i interpretira ih onako kako mu odgovara. Još mi se nijedna pravosudna institucija nije obratila, no kada me pozovu, s radošću ću se odazvati & sve im predočiti.

Nudio suradnju jer se želi kandidirati za župana, iz zle namjere tražio sastanak kako bi me pokušao diskreditirati, a meni pripisuje „nečasne radnje“!?!

I slobodno mogu najaviti da ću protiv Šimunića zadovoljštinu potražiti na sudu! - istaknuo je na kraju Žarko Tušek, sada već bivši predsjednik HDZ-a u Hrvatskom zagorju.

A A A