Vijesti
29. 1. 2021.

Oporba je povukla potez bez presedana - Zbog Banovine i Siska trebali bi se danima crvenjeti!

Andrej Plenković nakon sastanka parlamentarne većine: Rušenjem kvoruma udružena oporba od krajnje ljevice do krajnje desnice onemogućila je da Hrvatski sabor donese izmjene Zakona o obnovi. Spriječili su i glasovanje o Isključivom gospodarskom pojasu. Neka ih bude sram pred sugrađanima koje je pogodio potres i pred hrvatskim ribarima! Njihova destruktivnost nema veze s demokracijom, pristojnošću, kulturom. No ima veze sa spregom koju su demonstrirali još na predsjedničkim izborima.

Nakon sastanka u Banskim dvorima, koji se održao poslije njegovog povratka s Krka, gdje je pustio u rad LNG terminal, predsjednik HDZ-a i Vlade RH dao je izjavu za medije i odgovarao na pitanja novinara.

Pušten u rad LNG terminal - strateški projekt koji jača energetsku neovisnost & geopolitički položaj Lijepe Naše!

Donosimo njegove ključne poruke:

Nezreli, besramni, bešćutni politikanti

Neizglasavanjem izmjena Zakona o obnovi oporba je poslala ružnu poruku svima koje je na Banovini, u Sisku, u Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji pogodio potres. Spriječili su i glasovanje o Isključivom gospodarskom pojasu.

Ne možemo shvatiti da je oporba odbila glasovati o Zakonu o obnovi & pomoći nastradaloj Banovini, Sisku & svim unesrećenim građanima

Trebali bi se danima crvenjeti - neka ih bude sram pred unesrećenim sugrađanima i pred hrvatskim ribarima! Nezrelim, neodgovornim i politikantskim ponašanjem pokazali su da ne žele pomoći nastradalima u potresu.

Nepristojno, nisko, prljavo

Danas smo doživjeli potez bez presedana, koji nema veze s demokracijom, pristojnošću, kulturom. Kako bi srušili kvorum, bez imalo moralnih skrupula iskoristili su činjenicu da naš zastupnik Miro Tuđman nije mogao biti na sjednici jer je obolio od covida.

I to im, ponavljam, neću zaboraviti! Ne, to nije prijetnja, već politička kvalifikacija. Da su oni većina i da im je jedan zastupnik bolestan, kao čelnik HDZ-a nikada, ali baš nikada, ne bih srušio kvorum. No oni su to od srca napravili i tome se još vesele. To je nisko, prljavo.

Sinergija kao na predsjedničkim izborima

Isključivi im je bio cilj kreirati "kvazi-krizu", nakratko se pohvaliti, pokušati demagoški prikazati da „većine nema“. To je ta udružena oporba, od krajnje lijevih pa do neke krajnje desnice, Mosta i Domovinskog pokreta te njihovih malih podvarijanti.

Pokazali su neviđenu sinergiju, istu onu koju su demonstrirali na predsjedničkim izborima. Domovinski pokret i jest stvoren oko Miroslava Škore kako bi se srušila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a postavio Zoran Milanović.

Oporba je vodila hajku o poslijeratnoj obnovi & generirala histeriju. No činjenice su srušile njihove laži kao kulu od karata!

Stabilna parlamentarna većina

Na njihovu žalost, parlamentarna većina je stabilna. Ne bojimo se ovih destruktivaca.

Svi naši klubovi su iskazali zajedništvo. Konsenzualno smo se bili dogovorili da izradimo zaključak koji bi bio kontraprijedlog oporbenoj inicijativi o ukidanju članarina u Hrvatskoj gospodarskoj komori - pa se stoga danas i nisu stekli uvjeti za glasovanje o toj točci.

A A A