Vijesti
2. 2. 2021.

Miroslav Tuđman snažno se zalagao za prava Hrvata u BiH - To mu nikada nećemo zaboraviti!

Dragan Čović: Prožimaju nas osjećaji duboke boli i tuge zbog gubitka velikog čovjeka, sveučilišnog profesora, istaknutog hrvatskog znanstvenika, publicista, stručnjaka za obavještajno-sigurnosna pitanja i saborskog zastupnika. Neizmjerno me ražalostila vijest o smrti cijenjenog prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, sina prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Telegram sućuti koji je prvi čovjek HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH prof. dr. sc. Dragan Čović uputio obitelji Tuđman te predsjedniku HDZ-a i Vlade RH Andreju Plenkoviću donosimo u cijelosti:

Napustio nas je veliki čovjek

Poštovani, neizmjerno me ražalostila vijest o smrti cijenjenog prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana, saborskog zastupnika HDZ-a i sina prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Dopustite mi da u ime HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora te u svoje osobno ime uputim izraze najiskrenije sućuti ožalošćenoj obitelji i Hrvatskoj demokratskoj zajednici.

U ovom trenutku prožimaju nas osjećaji duboke boli i tuge zbog gubitka velikog čovjeka, sveučilišnog profesora, publicista i saborskog zastupnika.

Njegovo će naslijeđe nastaviti živjeti

Život i zaostavština Miroslava Tuđmana, kao stručnjaka za obavještajno-sigurnosna pitanja i autora mnogih znanstvenih radova, pozicioniraju ga kao istaknutog hrvatskog znanstvenika i političara.

U svome radu zalagao se i za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini - to mu nikako nećemo zaboraviti. Ostat će nam svima žal zbog gubitka ovog velikog čovjeka, ali i utjeha, jer će njegovo naslijeđe nastaviti živjeti.

ILUSTRACIJA: Hercegovina.in

A A A