Vijesti
5. 2. 2021.

Hrvatski sabor oprostio se od Miroslava Tuđmana

Andrej Plenković: Sve što je radio, radio je temeljito i razborito, ali i odlučno - od doprinosa stvaranju neovisne RH do zaštite prava Hrvata u BiH i promicanja istine o Domovinskom ratu. Kao pristupačan i smiren čovjek uživao je poštovanje svih zastupnika, bez obzira na stranku. Gordan Jandroković: Bio je iskusan, mudar čovjek, stručan i argumentiran u raspravama, nikad nije zalazio u demagogiju i populizam. Čast je bila surađivati s njim. On je najbolji primjer da čovjek koji čvrsto brani svoje stavove može steći poštovanje i onih koji ne dijele njegovo mišljenje.

Na komemoraciji za prof. dr. sc. Miroslava Tuđmana u Velikoj vijećnici na Trgu svetog Marka bili su, osim saborskih zastupnika, i pokojnikova obitelj te njegovi prijatelji, suborci i suradnici, predsjednik Vlade RH i HDZ-a, predstavnici Hrvatskog generalskog zbora… Započela je „Lijepom Našom“ i minutom šutnje, a završila pjesmom „Tamo da putujem“ Arsena Dedića.

Andrej Plenković: Pamtit ćemo ga s velikom zahvalnošću!

Sve što je radio, radio je temeljito i razborito, ali i odlučno: od snažnog doprinosa stvaranju neovisne Hrvatske i izgradnje obavještajnog sustava tijekom naše borbe za slobodu, preko znanstvene karijere i argumentiranih rasprava u ovom visokom domu, do zaštite prava Hrvata u BiH i promicanja istine o pravednome Domovinskom ratu.

Profesor Tuđman živio je Hrvatsku, a kao pristupačan i smiren čovjek uživao poštovanje zastupnika, bez obzira na stranku.

Odlaskom Miroslava Tuđmana izgubili smo domoljuba, iskrenog zagovornika političkog dijaloga, časnog čovjeka i političara

Gordan Jandroković: Čast je bila surađivati s njim!

Bio je doajen među zastupnicima, iskreno smo ga cijenili i voljeli. Bio je iskusan, mudar čovjek, stručan i argumentiran u raspravama, nikad nije zalazio u populizam i demagogiju. Čast je bila surađivati s njim.

On je najbolji primjer da čovjek koji čvrsto brani svoje stavove može steći poštovanje i onih koji ne dijele njegovo mišljenje.

Hrvatski sabor oprostio se od Miroslava Tuđmana

Đuro Njavro: Dragi Miro, vrijedilo je sve što si živio i radio!

Dopustite da u ime Mirinih prijatelja posvjedočim o praznini koja je među nama nastala. Na našim druženjima više neće biti staloženog, pristojnog i dragog čovjeka, u odnosu na oporbu uvijek korektnog protivnika, a koji je Hrvatsku nadasve volio.

Dragi Miro, vrijedilo je sve što si živio i radio, Tvoja obitelj, djeca, studenti i prijatelji mogu biti ponosni što su sudjelovali s Tobom u onim vremenima kad je trebalo stvarati i obraniti, sačuvati Domovinu!

DAN CRVENIH HALJINA #nosicrveno

Naše saborske zastupnice pridružile su se Danu crvenih haljina, koji se obilježava prvog petka u veljači kako bi se osvijestili uzroci, znakovi upozorenja i posljedice moždanog udara na žene. Isto tako, poručuju iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kampanjom se želi potaknuti stručnjake u zdravstvu na posebnu pažnju na moždane udare kod žena jer su kod njih simptomi često atipični i nejasni.

A A A