Vijesti
5. 2. 2021.

Hrvatska je dobila novi Zakon o obnovi, Nacionalnu razvojnu strategiju do 2030. & Isključivi gospodarski pojas!

Oporba je shvatila da si je prošlog tjedna zabila autogol te se pojavila u Saboru. Stoga su napokon i mogle biti donesene tri važne odluke na dobrobit RH i njenih građana. Andrej Plenković: „Zahvaljujući zakonskim izmjenama, država će moći pokrenuti pravednu i održivu obnovu te lakše poduzimati mjere u cilju povratka u normalni život i revitalizacije gospodarstva na nastradalom području“. Oporba svih boja i zastava, udružena u pokušaju destrukcije, opet je demonstrirala svoju poslovičnu nemoć: uspjela je skupiti samo 61 ruku za Mostov šarlatanski „prijedlog“ o HGK-u.

Sa 113 glasova ZA (3 protiv, 25 suzdržanih) usvojene su izmjene Zakona o obnovi, kojima se njegova primjena proširuje na Sisak, Banovinu i ostala područja koja su nastradala u potresu 29. prosinca 2020. godine. Država će, zahvaljujući HDZ-ovu amandmanu, u stopostotnom iznosu osigurati financiranje obnove svih oštećenih nekretnina.

Oporba je bezobrazno okrenula leđa Sisku & Banovini!

Sa 141 rukom ZA (jednoglasno) proglašen je Isključivi gospodarski pojas, kojim RH dobiva dodatne mogućnosti korištenja resursa na Jadranu i proširuje morsko područje na kojem će ostvarivati svoja suverena prava.

77 zastupnika dalo je glas za Nacionalnu razvojnu strategiju Hrvatske do 2030. godine (NRS). Dvojica su bila suzdržana, a destruktivna oporba - koja je imala čak 38 replika na NRS, ali nije podnijela nijedan amandman na taj dokument - uspjela je prikupiti samo 59 ruku protiv. Dakle, 16 manje nego što ih broji u Saboru.

4. desetljeće hrvatske samostalnosti bit će razdoblje ubrzanog razvoja, ulaska u Schengen i eurozonu & pristupanja OECD-u!

TRESLA SE BRDA, RODILA SE - UDRUŽENA OPORBA!

Nikad nismo bili jači i složniji! Srušili smo kvorum! Nakon ovoga povijesnog dana ništa više neće biti isto - ovo je ključna pobjeda! Slomili smo parlamentarnu većinu! Itd. Blabla.

Destruktivna oporba s veseljem proglašava „pobjedom“ to što su naši unesrećeni sugrađani ostali bez Zakona o obnovi!?!

Tako nekako se oporba svih boja i zastava hvalisala i radovala nakon što je prošlog petka u Hrvatskom saboru spriječila donošenje Zakona o obnovi pod izgovorom da je „odgođeno glasovanje“ o Mostovu turbopopulističkom zakonskom „prijedlogu“ o Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) od čitava dva retka - „prijedlogu“ na kojem družini Grmoje, Troskota, Petrova i Raspudića mogu zavidjeti čak i Sinčić, Dalija Orešković i Pernar.

„Nikad jača i složnija“ oporba skupila samo 61 glas

Uslijedile su - od Možemo i SDP-a do radikalne desnice, kao pritiskom na gumb - svakodnevna uvjeravanja o „presudnosti“ toga šarlatanskog kvaziprijedloga. No koliko uistinu sami vjeruju da je „presudan“, a i koliko je oporba stvarno „nikad jača i složnija“, svjedoči današnje glasovanje: uspjela je prikupiti samo 61 ruku za svoj „prijedlog“, a isto toliko protiv zaključka klubova većine kojim se zadužuje Vlada da izradi prijedlog cjelovite reforme HGK-a.

Sve je što se tiče nemoći oporbe i dalje - isto. Iščeznuo je „povijesni dan“. Ali, ne brinite, oporba će nastaviti s uobičajenim destrukcijama i ohrabrivanjem same sebe - „nikad jača“!

Oporba opet u rasulu - prikupila samo 50-ak glasova. Sabor usvojio 5. krug porezne reforme & novi Zakon o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti!

PLENKOVIĆ: Čestitam saborskim zastupnicima!

Predsjednik Andrej Plenković čestitao je saborskim zastupnicima na donošenju novog Zakona o obnovi - koji je preduvjet za pokretanje kvalitetne, pravedne i održive obnove nakon potresa!

- Zahvaljujući ovim zakonskim izmjenama, hrvatska država moći će lakše i brže poduzimati mjere u cilju saniranja šteta, povratka u normalni život i revitalizacije gospodarstva na pogođenom području. Čestitam i na usvajanju Odluke o proglašenju Isključivog gospodarskog pojasa i Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine.

Sustavni iskorak prema uspješnijoj Hrvatskoj

Nacionalna razvojna strategija - dodao je - sustavni je iskorak prema uspješnijoj i prosperitetnijoj Hrvatskoj! Želimo RH koja će 2030. biti konkurentna, inovativna i sigurna zemlja, prepoznatljivog identiteta i kulture, zemlja očuvanih resursa, kvalitetnih životnih uvjeta i jednakih prilika za sve.

- Vlada će do 15. srpnja, kako nas je i obvezao Hrvatski sabor svojim zaključkom, izmijeniti Zakon o HGK-u radi daljnjeg rasterećenja gospodarstvenika - najavio je Plenković.

CELJAK: Ikić Baniček nije uspjela sve upropastiti!

Naš saborski zastupnik iz Siska Ivan Celjak napomenuo je da su svi iz Kluba zastupnika HDZ-a koji su radili na amandmanu na prijedlog izmjena Zakona o obnovi i Vlada koja ga je prihvatila dali svoj doprinos te omogućili 100% obnovu:

- Ali doprinos nipošto nisu dale pojedinke koje su neukusne plakate za svoju izbornu kampanju u Sisku htjele platiti novcem unesrećenih sugrađana.

Ikić Baniček - važnija sama sebi od pogođenog Siska i unesrećenih sugrađana!

SDP: GIGANTI RIJEČI - PIGMEJI DJELA!

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić napomenuo je da je SDP imao 8 godina za izmjenu HGK-a, ali ama ništa nije napravio:

- Kada je u oporbi, SDP je gigant riječi, a kada je na vlasti, onda je pigmej djela! Za razliku od njih, mi ćemo, poslije tri i pol desetljeća, osigurati cjelovitu reformu HGK-a s postupnim ukidanjem obavezne članarine. Svjesni smo svih štetnih posljedica ako se preko koljena prelomi sudbina te institucije s 30-ak javnih ovlasti.

A A A