Vijesti
8. 2. 2021.

Naš kandidat za gradonačelnika Zagreba? Jako je dobar - bolji izbor od g. Damira Vanđelića!

(VIDEO) Andrej Plenković o sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a: Osim o pripremama za pobjedu na lokalnim izborima, razgovarali smo i o daljnjim aktivnostima naše Vlade u borbi protiv COVID-a, mjerama za očuvanje radnih mjesta i nastavku pomoći gospodarstvu, distribuciji cjepiva te primjeni novog Zakona o obnovi - koji je ključan za revitalizaciju područja koja su nastradala u potresu.

„Član je naše stranke, iznimno motiviran. Uvjeren sam da može ostvariti sjajan rezultat. Ime ćemo objaviti nakon što zagrebački HDZ, koji je i inicirao njegovu kandidaturu, provede sve procedure“ - još je istaknuo predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

Izjavu koju je dao nakon zajedničke sjednice, kao i njegove odgovore na novinarska pitanja, možete pogledati i poslušati u cijelosti, a u nastavku izdvajamo ključne poruke:

O IZBORNOM STOŽERU

Još prošlog tjedna na nacionalnoj je razini formiran Izborni stožer. Vodi ga glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić - sve pripreme za lokalne izbore idu svojim tijekom.

O KANDIDATU ZA ZAGREB

Zagreb? Na inicijativu Gradske organizacije HDZ-a dogovoreno je tko će biti naš kandidat za gradonačelnika. Jako je dobar, bolji izbor i od g. Damira Vanđelića. Član je HDZ-a, iznimno motiviran, koji ozbiljno pristupa svom cilju, a to je pobjeda. Uvjeren sam da može ostvariti sjajan rezultat.

Ime ćemo objaviti nakon što se provedu sve procedure na razini zagrebačkog HDZ-a, koji je i inicirao njegovu kandidaturu.

O „POSTAVAMA“ ZA SVE ŽUPANIJE

I inače smo proveli konzultacije o kandidatima s gotovo svim županijskim organizacijama HDZ-a, ostalo je još samo tri da se dogovorimo.

Ima vremena do lokalnih izbora, u idućih tjedan dana imat ćemo postavu za sve županije i sve gradove koji su županijska sjedišta.

O RASPUŠTANJU ZAGREBAČKOG SDP-a

To su njihove odluke. Meni je oduvijek bio simpatičan g. Gordan Maras, ali ga oni, koliko vidim, ne žele.

O OSTALIM TEMAMA NA SJEDNICI

Osim o pripremama za pobjedu na lokalnim izborima, razgovarali smo i o daljnjim aktivnostima naše Vlade u borbi protiv COVID-a, mjerama za očuvanje radnih mjesta i nastavku pomoći gospodarstvu, distribuciji cjepiva te primjeni novog Zakona o obnovi - koji je ključan za revitalizaciju područja koja su nastradala u potresu.

A A A