Vijesti
10. 2. 2021.

Izv. prof. dr. sc. Davor Filipović - ekonomski stručnjak koji detaljno zna kako funkcionira Zagreb & kako će ga financijski konsolidirati!

(VIDEO) Gradski odbor HDZ-a Zagreba jednoglasno je izabrao Filipovića za kandidata za gradonačelnika. Kako je na sjednici poručio i predsjednik Plenković, ne opterećujemo se konkurentima, ni njihovim spinovima, punom snagom idemo po - pobjedu! Filipović: Pozivam sve sugrađane da nam daju potporu za uspješnu obnovu, za radikalni zaokret u upravljanju financijama i njihovo transparentno vođenje - gdje će svaka kuna troška biti objavljena. Herman: Planiramo ponoviti uspjeh s parlamentarnih izbora, kada je HDZ prvi put u povijesti slavio u sve 4 zagrebačke jedinice. Svejedno nam je s kim će se naš kandidat suočiti u 2. krugu!

Nakon video sjednice Gradskog odbora HDZ-a Zagreba, javnosti su se obratili predsjednik Andrej Plenković te naš kandidat Davor Filipović.

PLENKOVIĆ: Davor je najbolji izbor za Zagreb - pred kojim su obnova, razvojni iskorak i financijska konsolidacija!

Cijela stranka pruža snažnu podršku našem kandidatu Davoru Filipoviću. Kao sveučilišni profesor, koji je doktorirao ekonomske znanosti u 26. godini, a dokazao se i kao zastupnik u Gradskoj skupštini, on je najbolji izbor za Zagreb - pred kojim su obnova, razvojni iskorak i financijska konsolidacija!

Detaljno je upoznat sa svim problemima koji opterećuju grad, zna što je bitno za budućnost, za kvalitetniji život. Posebno nas veseli Davorova motivacija i ambicija da zajedno sa Zagrepčankama i Zagrepčanima donese dodanu vrijednost gradu i suoči se sa svim izazovima. Ne opterećujemo se konkurentima, ni njihovim spinovima, punom snagom i znanjem idemo po - pobjedu!

FILIPOVIĆ: Razvojni projekti & radikalni zaokret u upravljanju gradskim novcem!

Iznimna mi je čast biti kandidat najjače hrvatske stranke. Ako gledate četiri godine unazad, svi ključni projekti u Zagrebu - poput Rotora - rezultat su sinergijskog djelovanja ZG HDZ-a i naše Vlade. Da nije bilo zagrebačkog HDZ-a, s druge strane, naši bi sugrađani u Brezovci imali kompostanu, u Podsusedu reciklažno dvorište za građevinski otpad i neprikladni GUP.

Zagreb je u proteklom razdoblju potreslo i neodgovorno upravljanje gradskim financijama i imovinom, što je rezultiralo s više od 1.3 milijarde kuna manjka u ZG proračunu. Pozivam sve sugrađane da nam daju potporu za uspješnu obnovu, za radikalni zaokret u upravljanju ZG financijama i za njihovo transparentno vođenje - gdje će svaka kuna troška biti objavljena. Zajedno, kreirajmo grad koji će biti na ponos svima nama!

HERMAN: Svejedno nam je s kim će se Filipović suočiti u 2. krugu!

Dr. med. Mislav Herman, predsjednik HDZ-a Zagreba i Gradske skupštine, gostujući u studiju TV Večernji list istaknuo je da nam je svejedno hoće li se naš kandidat za zagrebačkog gradonačelnika izv. prof. dr. sc. Davor Filipović u 2. krugu suočiti s Tomislavom Tomaševićem, Joškom Klisovićem, Milanom Bandićem ili nekim četvrtim:

- Ne opterećujemo se konkurencijom. Planiramo ponoviti uspjeh s parlamentarnih izbora, kada je HDZ prvi put u povijesti pobijedio u sve četiri zagrebačke izborne jedinice! Svjesni vlastite snage, u novu političku utakmicu idemo samostalno, za razliku od posrnulog SDP-a i ostale ljevice koji si takvo što ne mogu priuštiti.

FILIPOVIĆ - Rođeni Sarajlija, košarkaš, američki stipendist, nagrađivani ekspert za poslovni menadžment & financije, sveučilišni profesor…

Davor Filipović, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje predaje na Katedri Organizacija i menadžment, doktorirao je 2011. - već s 26 godina.

Na natjecanju disertacija 2012. u organizaciji Europskog udruženja doktorskih studija, njegov je doktorski rad u konkurenciji 67 sveučilišta iz 25 zemalja uvršten u top 10 - za što je nagrađen i stipendijom na Harvard Kennedy School of Government.

Kao zastupnik u Gradskoj skupštini, u kojoj je predsjednik Odbora za financije, detaljno je upoznat s funkcioniranjem i poslovanjem Grada Zagreba. A upravo će upravljanje gradskim financijama biti jedna od ključnih tema na lokalnim izborima.

NCAA division 1

Rođen 1984. u Sarajevu, kao izbjeglica je s roditeljima najprije živio u Promajni pokraj Makarske. Sedmi i osmi razred osnovne škole završio je u Splitu, gdje je igrao košarku za KK Split i prošao sve selekcije do juniora.

Nakon završene srednje Ekonomsko-birotehničke škole, dobio je sportsku stipendiju te otišao studirati i igrati košarku na Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju. Nastupao je u najjačem rangu američke sveučilišne košarke (NCAA division 1) od 2002. do 2004. te uspješno studirao Business Management.

Odnedavno je tajnik Gradske organizacije HDZ-a Zagreba. Oženjen je, sa suprugom i sinom živi u Gradskoj četvrti Peščenica - Žitnjak.

A A A