Vijesti
11. 2. 2021.

Do početka travnja mogli bismo imati oko 400.000 procijepljenih građana - 10 puta više nego danas!

(VIDEO) Andrej Plenković za Dnevnik Nove TV: Do kraja ožujka pristići će nam više od 600.000 doza cjepiva. I sva tri cjepiva koja Hrvatska ima su - učinkovita. S kojim bih se od njih cijepio? S bilo kojim, svejedno je. * Smanjili smo broj zaraženih od koronavirusa, čemu su uvelike pridonijele odgovornost i strpljivost naših građana. Zbog toga i jesmo u prilici da oprezno popuštamo zdravstveno-zaštitne mjere. * Milanovićeve objave? Ne stižem ih pratiti, zavidim svakome tko za to ima vremena.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a razgovarao je s Mislavom Bagom o epidemiološkim mjerama, obnovi Zagreba, lokalnim izborima, imenovanju Martine Dalić u Podravku te o drugim aktualnim temama.

Gostovanje možete pogledati u cijelosti, a u nastavku donosimo ključne poruke: 

O POPUŠTANJU MJERA

Na Znanstvenom savjetu raspravili smo epidemiološku situaciju u Hrvatskoj. Suglasni smo da su zdravstveno-zaštitne mjere polučile efekt. Smanjili smo broj zaraženih i preminulih, čemu su uvelike pridonijele odgovornost i strpljivost hrvatskih građana.

Znanstveni savjet Vlade o epidemiološkim mjerama, cjepivu protiv COVID-19 i novim sojevima

Zbog toga i jesmo u prilici da oprezno popuštamo mjere, što ćemo predstaviti na sjednici Vlade RH u četvrtak. Riječ je o dvije domene - ugostiteljstvu i sportu. Na stolu je i 'coffe to go'. No moramo ostati oprezni: zimski su mjeseci, postoje najave da će biti i hladnije sljedećih mjeseci, trebamo doći do proljeća. 

Nećemo oklijevati da popustimo zaštitne mjere ako se nastavi s dobrim trendovima, no još uvijek su potrebni oprez & strpljenje

O CJEPIVIMA

Sva tri cjepiva koja Hrvatska ima su učinkovita. Do kraja ožujka bismo trebali dobiti 600.000 doza, sve ćemo ih iskoristiti. Do početka travnja mogli bismo imati barem deset puta više cijepljenih nego danas, dakle, oko 400.000 građana. S kojim bih se cjepivom cijepio? S bilo kojim, nemam problem s tim.

O PODRAVCI

Martina Dalić odabrana je dogovorom svih dionika kompanije. Siguran sam da će biti odlična predsjednica Uprave. Podravka je važna za sjever Hrvatske i Koprivničko-križevačku županiju. Zadaća je osnažiti kompaniju koja zapošljava nekoliko tisuća ljudi i ima dobre poslove.

O MILANOVIĆEVIM OBJAVAMA

Predsjednikove objave ne stižem pratiti, zavidim svakome tko za to ima vremena. Što se tiče zlostavljanja i žrtvi spolnog uznemiravanja, Milanovićeva vlada nije bila u stanju ratificirati Konvenciju vijeća Europe na tu temu, a mi smo je ratificirali. Da ja sad krenem u raspravu s njime, bit će 'gle, on se svađa'.

A A A