Vijesti
11. 2. 2021.

Razjedinjena ljevica očito je u strahu jer je naš kandidat vrhunski stručnjak koji poznaje sve probleme Zagreba & koji ih zna i riješiti!

Andrej Plenković: Potvrdit će se da Zagrepčani više vjeruju našoj odgovornoj politici desnog centra nego anarhistima, odbačenom SDP-u i ostalim destruktivcima! Sveučilišni profesor Filipović okrenut će novu stranicu Zagreba. Davor Filipović: Što je to „wannabe“ Tomašević radio, koji je to sustav vodio da bi bio „ozbiljan“ kandidat? Osim aktivizma, on nema nikakvo iskustvo, dok ja nudim potpuni zaokret u ZG financijama. Mislav Herman: Prosvjedovanje na ulici ne daje ti legitimitet da, bez ikakvih znanja, upravljaš glavnim gradom. Naš je kandidat daleko bolji od Tomaševića.

Naš kandidat za gradonačelnika Zagreba izv. prof. dr. sc. Davor Filipović gostovao je u RTL-u Danas. Donosimo njegove ključne poruke:

O WANNABE TOMAŠEVIĆU …

Što je to Tomislav Tomašević radio i koji je to sustav vodio da bi mogao biti „ozbiljan“ kandidat? Osim aktivizma, on nema nikakvo iskustvo, dok ja nudim potpuni zaokret u financijama Grada Zagreba. Nije važno tko je prvi krenuo, važno je tko će prvi proći kroz ciljnu ravninu. A to će biti - HDZ!

… & O POTROŠENOM BANDIĆU

S druge strane, imate Milana Bandića, koji je kada je potres pogodio Zagreb izjavio da su naši sugrađani krivi za to što su im oštećeni domovi, a kada učenici nisu imali sapun u školama, ustvrdio je da ruke trebaju prati lugom.

O ZAOKRETU U GRADSKIM FINANCIJAMA

Ovakav način upravljanja gradskim financijama dugoročno je neodrživ. U jednom je trenutku Zagreb bio akumulirao milijardu i 300 milijuna kuna manjka u proračunu te više od 750 milijuna dospjelih, a neplaćenih obveza. Prema tome, šaljem poruku da se mora napraviti radikalan zaokret.

Izv. prof. dr. sc. Davor Filipović - ekonomski stručnjak koji detaljno zna kako funkcionira Zagreb & kako će ga financijski konsolidirati!

Želimo napraviti Zagreb poželjnim mjestom za život svima, da se svi ponosimo što smo građani ovog grada - i to ću napraviti kroz stabilizaciju gradskih financija.

O POSRNULOM SDP-u

A SDP? Osim vrijeđanja, nemaju što ponuditi. Dakle, ništa. Od njih nismo mogli čuti nikakvu ideju, a kamoli program ili viziju. U posrnulom SDP-u Zagreba sve su sami Bandićevi studenti i učenici.

O HDZ-ovim KAPITALNIM PROJEKTIMA …

Ako pogledamo unazad četiri godine, vidjet ćete da je Rotor Remetinec rekonstruiran i da je financiran s 320 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava; da je ZET nabavio 44 nova autobusa koji su financirani sa 100 milijuna kuna bespovratnih sredstava; da je osigurano 22 milijuna bespovratnih sredstava iz EU-a za projektno-tehničku dokumentaciju za Nacionalnu dječju bolnicu u Blatu. A to su sve projekti HDZ-a - rezultat sinergijskog djelovanja Vlade RH, predsjednika Andreja Plenkovića i ZG HDZ-a.

Da nije bilo zagrebačkog HDZ-a, s druge strane, naši bi sugrađani u Brezovci imali kompostanu, u Podsusedu reciklažno dvorište za građevinski otpad, neprikladni GUP i tzv. Manhattan na Savi.

O ROĐENJU U SARAJEVU

Vidim da se to pokušava nametnuti kao neki „ozbiljni nedostatak“. Moji Filipovići su iz Kraljeve Sutjeske u središnjoj Bosni, mama je iz Bukovice pokraj Tomislavgrada, a moj sin se rodio u Zagrebu. Zavičaj je mjesto otkud su ti roditelji, a dom je ondje gdje su ti rođena djeca. Moje srce kuca za Zagreb. Ako je rođenje u Sarajevu moj najveći nedostatak, mogu svim našim sugrađanima obećati da će to, nakon što postanem gradonačelnik, i ostati moj najveći nedostatak.

PLENKOVIĆ: Filipović će okrenuti novu stranicu Zagreba poslije Bandićevih 20 godina

Predsjednik naše stranke i naše Vlade Andrej Plenković također je napomenuo da si ljevica promašenom tezom o „alibi-kandidatu“ HDZ-a pokušava povećati šanse na lokalnim izborima:

- No na njima će se potvrditi da Zagrepčanke i Zagrepčani više vjeruju našoj odgovornoj politici desnog centra nego anarhistima, odbačenom SDP-u i ostalim destruktivcima. Kanimo ponoviti rezultat s parlamentarnih izbora, kada je HDZ pobijedio u sve 4 zagrebačke izborne jedinice. Sveučilišni profesor Filipović okrenut će novu stranicu Zagreba nakon što je Bandić 20 godina bio gradonačelnik.

HERMAN: Ljevica se zabrinula!

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-as Zagreba i Gradske skupštine dr. med. Mislav Herman istaknuo je da je razjedinjena ljevica očito u strahu kada ima potrebu stalno ponavljati floskule o „nepoznatom kandidatu“ HDZ-a:

- Boje se jer smo izišli s vrhunskim stručnjakom i jednim od najaktivnijih gradskih zastupnika, koji detaljno poznaje probleme našeg grada i koji ih, još važnije, zna riješiti. Njihov je strah, moram priznati, opravdan: na Filipoviću će „polomiti zube“.

Tomašević? Naš je kandidat daleko bolji od njega. Prosvjedovanje na ulici ne daje ti legitimitet da, bez ikakvih znanja, upravljaš velikim sustavom kao što je glavni grad - dodao je Herman.

A A A