Vijesti
15. 2. 2021.

Način na koji Bandić upravlja & moja vizija Zagreba dva su različita svijeta! U mom mandatu započet će gradnja i Nacionalne dječje bolnice i Jarunskog mosta!

(VIDEO) Sveučilišni profesor ekonomskih znanosti Davor Filipović u Nedjeljom u 2: Akumulirani manjak u ZG proračunu iznosi više od 1.3 milijarde kuna. Prioritet je financijska konsolidacija Zagreba, jer bez nje ne možete imati ni uspješnu obnovu. Izazov je golem, no u radu se vodim jednom poslovicom: Gdje je volja velika, problemi su mali! Nakon što u svibnju preuzmemo odgovornost za upravljanje Zagrebom, ne samo da ćemo oporaviti ZG financije, nego će i naši sugrađani dobiti uvid u svaku kunu troška, a uvest ćemo i sustav ocjenjivanja gradskih službenika.

I mogu slobodno najaviti: u mom mandatu, uz pomoć EU sredstava te u sinergiji s našom Vladom RH i predsjednikom Andrejem Plenkovićem, započet će izgradnja i Nacionalne dječje bolnice u Blatu - za čiju smo projektno-tehničku dokumentaciju otprije osigurali 22 milijuna kuna nepovratnih EU sredstava - i Jarunskog mosta. Upravo onako kako smo već ispunili obećanje o rekonstrukciji Rotora Remetinec, o tom kapitalnom prometnom projektu HDZ-a u našem gradu! - također je poručio naš kandidat za gradonačelnika Zagreba gostujući u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2.

Odlični nastup izv. prof. dr. sc. Davora Filipovića možete pogledati i poslušati u cijelosti, a u nastavku donosimo ostale njegove važne poruke:

Radikalan zaokret u upravljanju financijama

Poznato je da već duže vrijeme upozoravam na to da se gradskim financijama upravlja jako loše. Osim akumuliranog manjka u proračunu od više od 1.3 milijarde kuna, Grad Zagreb na kraju 2019. ima skoro 750 milijuna kuna dospjelih, a neplaćenih obveza. Jasno je da je tu potreban radikalan zaokret.

Izv. prof. dr. sc. Davor Filipović - ekonomski stručnjak koji detaljno zna kako funkcionira Zagreb & kako će ga financijski konsolidirati!

Uskoro Izborni program

Ali, fokusirat ćemo se i na sve ostale izazove u Zagrebu, na one prometne, socijalne, obrazovne… te ih obuhvatiti u Izbornom programu koji ćemo uskoro prezentirati. Vjerujem da će to naši sugrađani prepoznati i da ću postati gradonačelnik Zagreba, a HDZ će imati većinu u Gradskoj skupštini. Kao gradski zastupnik, za gradonačelnika se pripremam već četiri godine.

Bandić tvrdio da su Zagrepčani sami krivi za potres?!

To kako Milan Bandić upravlja gradom i kako ja vidim Zagreb dva su različita svijeta. Njegovo loše upravljanje kulminiralo je prilikom potresa kada je ustvrdio da su naši sugrađani sami krivi za oštećenja na njihovim domovima. Kao Zagrepčanina me to osobno pogodilo. Sjetit ćete se, kada nije bilo dovoljno sapuna u školama, da je poručio da učenici trebaju prati ruke lugom. To je uvreda za sve školarce i njihove roditelje.

Izazovi 21. stoljeća

Kod većine projekata koje je Bandić započeo, čak i onih koji su kvalitetni, stvorena je percepcija nepotizma i korupcije. To više nećemo gledati u našem gradu nakon što pobijedim. Zagreb u 21. stoljeću moraju voditi ljudi koji gledaju naprijed, koji su odlučni, koji žive ovaj grad i čije srce kuca za Zagreb - i koji žele promijeniti sve ono što nije dobro u njemu.

Zagrebu treba čovjek koji će znati odgovoriti na izazove 21. stoljeća!

Akademsku karijeru izgradio prije politike

U HDZ sam ušao 2014. - i to nakon što sam postao docent na Ekonomskom fakultetu, nakon što sam dobio stalni posao i riješio svoja egzistencijalna pitanja. Htio sam izbjeći situaciju da itko kaže: Tebi je to dala politika, tebi je to dala stranka. Akademsku karijeru sam izgradio i prije nego sam se politički angažirao. Zašto HDZ? Jer je to narodnjačka, domoljubna stranka, kojoj svjetonazorski pripadam i čije vrednote zastupam.

Razjedinjena ljevica očito je u strahu jer je naš kandidat vrhunski stručnjak koji poznaje sve probleme Zagreba & koji ih zna i riješiti!

Jarunski most EU sredstvima

Osim Nacionalne dječje bolnice, u mom mandatu pokrenut ćemo i izgradnju Jarunskog mosta. Trebao bi biti dug oko 625 metara, a širok do 50 metara. No nećemo raditi samo Jarunski most, nego ćemo i rekonstruirati Vrapčansku ulicu, Zagrebačku cestu na sjeveru i Jadransku aveniju na jugu. Taj kapitalni projekt u vrijednosti od oko 825 milijuna kuna planiramo financirati europskim novcem.

Novi Dinamov stadion

Stadion Maksimir ne izgleda dobro. Takva je „infrastruktura“ neadekvatna za ono što Dinamovi igrači pružaju. Znamo što Dinamo znači Zagrebu i Zagrepčanima, napravit ću sve da se izgradi novi stadion. Dinamo je simbol Zagreba i Grad mora biti u toj priči, a Dinamo treba participirati s dijelom svojih sredstava, kao i Hrvatski nogometni savez.

FILIPOVIĆ: Čeka nas veliki posao!

Nakon gostovanja u Nedjeljom u 2, oglasio se na svom FB-u i sami Davor Filipović:

- Dragi prijatelji, danas sam želio pokazati kako se Zagreb može i mora voditi. Ne aktivizmom ili ispraznim pričama, nego konkretnim planovima koje možemo i moramo provesti. Čeka nas veliki posao!

A A A