Vijesti
17. 2. 2021.

Filipović, Mihanović, Ostrogović & Radić - naši kandidati za 4 najveća grada!

(VIDEO & PHOTO) Andrej Plenković o zajedničkoj sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a: Nastavili smo s pripremama za novu izbornu pobjedu, raspravili aktualne političke teme, usvojili financijska izvješća za prošlu godinu... Na lokalne izbore idemo s odličnim gradonačelničkim kandidatima - koji imaju snažnu potporu i terena i nacionalnog vodstva naše stranke!

Izvijestio sam kolege o vrlo uspješnim posjetima Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a i izrazili smo zadovoljstvo izborom dr. Marija Kordića za novog gradonačelnika Mostaru - također je istaknuo predsjednik HDZ-a i Vlade RH.

Spajanje Pelješkog mosta s kopnom, pomoć Kokorićima, Studentski dom u Dubrovniku, 'sigurna kuća' - oporba nam neće oduzeti fokus s onog što je bitno!

Pelješki most spojen s kopnom! U promet će biti pušten, skupa s pristupnim cestama, već od sredine 2022. godine!

Pobjednički kvartet

Što se tiče lokalnih izbora u svibnju - dodao je Andrej Plenković - imamo odlične kandidate za gradonačelnike u sva četiri najveća hrvatska grada:

- To su Davor Filipović u Zagrebu, Vice Mihanović u Splitu, Josip Ostrogović u Rijeci i Ivan Radić u Osijeku. Imaju snažnu potporu i terena i nacionalnog vodstva naše stranke!

Način na koji Bandić upravlja & moja vizija Zagreba dva su različita svijeta! U mom mandatu započet će gradnja i Nacionalne dječje bolnice i Jarunskog mosta!

Doc. dr. sc. Vice Mihanović - naš kandidat za gradonačelnika Splita!

Izjavu predsjednika Plenkovića, kao i odgovore na pitanja novinara, možete pogledati i poslušati u cijelosti, a u nastavku izdvajamo dio o kontaktima s Rusijom radi moguće nabavke cjepiva Sputnjik V:

DO LJETA 70% PROCIJEPLJENOSTI

Ruski Sputnjik V, kao i sva druga cjepiva protiv bolesti covid-19 koja žele doći na EU tržište, moraju proći procedure Europske agencije za lijekove (EMA), a u RH i HALMED-a (Hrvatske agencije za lijekove i medicinske proizvode). Provjera njihove sigurnosti pitanje je odgovornosti spram građana - ključno je imati povjerenje u pouzdanost cjepiva.

Uspostavljen kontakt s Rusijom

S Rusijom smo, kao što javnost zna, već uspostavili kontakt radi nabavke dodatnih cjepiva. Obavili smo inicijalne razgovore. Ako Sputnjik dobije odobrenje EMA-e, na vrijeme smo rezervirali veće količine doza kako bismo odmah popunili praznine koje trenutačno postoje u distribuciji.

Do turističke sezone maksimalna zaštita hrvatskih ljudi

Neovisno o tome, do kraja ožujka u Hrvatsku treba doći još 600.000 doza drugih cjepiva - koje smo naručili i platili - a potom još više u travnju, svibnju i lipnju kako bi se do turističke sezone osigurala maksimalna zaštita hrvatskih ljudi.

Pfizer, Moderna, AstraZeneca i Johnson&Johnson

Ne zaboravimo, RH je unaprijed naručila 1.9 milijuna doza Pfizerova cjepiva, milijun doza Modernina, 2.7 milijuna AstraZenecina i još 900.000 tvrtke Johnson&Johnson, koja je nedavno pokrenula proceduru verifikacije EMA-e. Do ljeta bi se moglo procijepiti 70% našeg stanovništva.

A A A