Vijesti
19. 2. 2021.

Izbor gradonačelnika Mostara - iskorak prema europskoj budućnosti BiH & stvarnoj ravnopravnosti Hrvata!

Željana Zovko: Izmjene Izbornog zakona trebale bi biti idući korak prema EU integracijama. Nadam se da će mostarski izbori poslužiti kao pozitivan primjer za postizanje kompromisa kako bi BiH što prije, čak i ove godine, dobila kandidacijski status. Tomislav Sokol: Iskrene čestitke dr. Kordiću na uspjehu - koji je postigao unatoč svim manipulacijama prije i za vrijeme izbora. Vjerujem da će ova velika pobjeda označiti početak rješavanja pitanja ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

Zastupnica Željana Zovko, koja u Europskom parlamentu predstavlja snažan glas i Hrvata iz BiH, pozdravila je izbor novog gradonačelnika Mostara dr. Marija Kordića:

- Bio je to povijesni dan za građane Mostara koji su poslije 12 godina napokon dobili priliku izraziti svoju volju i izabrati svoga političkog predstavnika. Posebno me raduje što je gradonačelnik Kordić “simbolično” izabran na 5. obljetnicu podnošenja zahtjeva za članstvo BiH u Europskoj uniji. To je jasan signal i korak naprijed prema europskoj budućnosti BiH.

Dr. Mario Kordić - novi gradonačelnik Mostara!

Nužnost izmjena Izbornog zakona

Dodala je da se nada da će lokalni izbori u Mostaru poslužiti kao podloga za postizanje kompromisa o novom Izbornom zakonu u BiH:

- Izmjene izbornog zakonodavstva trebala bi biti sljedeći korak prema europskim integracijama. Nadam se da će izbori u Mostaru poslužiti kao pozitivan primjer za postizanje kompromisa kako bi BiH što prije, čak i ove godine, dobila kandidacijski status za pristupanje Europskoj uniji.

Potpora izmjeni Izbornog zakona u BiH kako bi Hrvati mogli birati svoje legitimne političke predstavnike

Čestitke iz Bruxellesa

Novom mostarskom gradonačelniku čestitali su i ostali HDZ-ovi eurozastupnici - Tomislav Sokol, Sunčana Glavak i Karlo Ressler.

SOKOL: Pobjeda usprkos svim sumnjivim radnjama

Iskrene čestitke novom gradonačelniku Mostara dr. Kordiću na uspjehu, i to usprkos svim manipulacijama i sumnjivim radnjama prije i za vrijeme izbora. Vjerujem da će ova velika pobjeda označiti početak rješavanja pitanja ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

GLAVAK: Puno uspjeha!

Čestitke gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću na izbornoj pobjedi! Puno uspjeha u radu i realizaciji projekata koji će unaprijediti život građana Mostara.

RESSLER: ZA ponosni i europski Mostar!

Iskrene čestitke Mariju Kordiću, novoizabranom gradonačelniku Mostara. Svako dobro u izgradnji ponosnog, jedinstvenog i europskog Mostara!

A A A