Vijesti
20. 2. 2021.

Goranskim (grado)načelnicima milijunski ugovori ZA kvalitetniji život, vrtiće, ceste, javnu rasvjetu!

Oleg Butković: Građani itekako znaju koliko ova Vlada ulaže u čitavu Primorsko-goransku županiju, a to jako dobro zna i župan Komadina! Nataša Tramišak: Prvi put u povijesti 30% sredstava iz Programa održivog razvoja brdsko-planinskog područja namijenjeno je upravo za ovaj kraj Lijepe Naše! Majda Burić: Činjenica da nije prošlo ni tri mjeseca od raspisivanja natječaja do uručivanja ugovora svjedoči koliko naša Vlada RH brine o Gorskom kotaru!

Općina Ravna Gora (Sportsko-poslovni centar „Goranka“) bila je domaćin svečanog uručivanja ugovora iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima.

Osim ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak te ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, na ovome važnom događaju za Gorski kotar sudjelovala je i državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Majda Burić, i sama Goranka. Ugovore, svaki od otprilike milijun kuna, potpisali su čelnici 9 lokalnih jedinica (gradovi Čabar, Delnice i Vrbovsko te općine Mrkopalj, Fužine, Skrad, Brod Moravice, Ravna Gora i Lokve).

BUTKOVIĆ: Komadina jako dobro zna koliko se ulaže u PGŽ

Suradnja naše Vlade RH s goranskim (grado)načelnicima vrlo je kvalitetna - nitko dosad nije iskazivao ovoliku brigu za Gorski kotar! Građani itekako znaju i koliko ova Vlada ulaže u čitavu Primorsko-goransku županiju, koliko radi za nju. A to jako dobro zna i župan Zlatko Komadina - jer je i sam građanin PGŽ-a.

Nikad se nije realiziralo i pokrenulo ovoliko velikih infrastrukturnih projekata, ne samo kroz Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i ne samo u PGŽ-u, nego u cijeloj Hrvatskoj!

TRAMIŠAK: Na raspolaganju smo za svaki dobri projekt!

Naša iskrena, partnerska suradnja s goranskim (grado)načelnicima i dovela je do potpisivanja i uručivanja ovih ugovora. Prvi put u povijesti 30 posto sredstava iz Programa održivog razvoja brdsko-planinskog područja, vrijednog 25 milijuna kuna, namijenjeno je upravo za Gorski kotar.

Ugovorima želimo poboljšati lokalnu infrastrukturu, otkloniti štetne posljedice vremenskih nepogoda te podržati projekte rekonstrukcije nerazvrstanih cesta, modernizacije javne rasvjete, obnove kulturnih centara, dogradnje dječjih vrtića… sve projekte koji će stanovništvu omogućiti kvalitetniji život u ovome prelijepom kraju Lijepe Naše. I dalje stojimo na raspolaganju lokalnim jedinicama te smo dostupni za svaku dobru zamisao.

BURIĆ: Brza realizacija - potvrda Vladine brige

Činjenica da nije prošlo ni tri mjeseca od raspisivanja natječaja do uručivanja ugovora svjedoči koliko pozitivan odnos naša Vlada RH, predvođena predsjednikom Andrejem Plenkovićem, njeguje prema Gorskom kotaru. Svim potpisnicima želim uspješnu provedbu projekata!

ŠĆUKA: Važan iskorak u unaprjeđenju života

Načelnik Općine Ravna Gora Mišel Šćuka istaknuo je da mu je ovaj događaj uljepšao i radni tjedan i čitavi mjesec:

- Ovi ugovori važan su korak naprijed u unaprjeđenju života u goranskom kraju, zahvaljujem i radujem se nastavku naše suradnje.

A A A