Vijesti
22. 2. 2021.

Začuđujuća je ta količina dvostrukih kriterija. Nasrću na ni krivog ni dužnog Davora Filipovića, a prešućuju SDP-ove ispade!

(VIDEO) Andrej Plenković: Zašto Filipović doživljava napade? Zato što je političkim protivnicima - opasan! Zašto bi morao znati stihove neke pjesme? Aferu s „dotepencima“ te „Hercegovce i Hercegovačku“ stavljaju ispod radara, ali se bave „čitanjem ćirilice“?! Da u neki kafić ne smiju doći SDP-ovci, digla bi se golema halabuka - cijela bi Hrvatska treštala! Ali kad se radi o HDZ-ovcima, nikome ništa!? Premda je to diskriminacija, rasizam, a sljedeći korak je fašizam.

Nakon proslave Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, predsjednik HDZ-a i Vlade RH odgovarao je na pitanja okupljenih novinara.

Izdvajamo ključne poruke Andreja Plenkovića:

Da se radi o SDP-ovcima …

Da u neki kafić ne smiju doći SDP-ovci, digla bi se golema halabuka - cijela bi Hrvatska treštala! Ali kad se radi o HDZ-ovcima, nikome ništa!? Kao da se ništa nije dogodilo, čak se i traže opravdanja. A to je diskriminacija, rasizam, sljedeći korak je fašizam.

Zamijenite riječ HDZ-ovci s, primjerice, Srbima ili Romima, pa mi recite je li to diskriminacija! Da je posljednji kafić na svijetu, ne bih tamo otišao.

Spajanje Pelješkog mosta s kopnom, pomoć Kokorićima, Studentski dom u Dubrovniku, 'sigurna kuća' - oporba nam neće oduzeti fokus s onog što je bitno!

Davor je protivnicima - opasan!

Zašto Davor Filipović doživljava napade? Zato što je političkim protivnicima - opasan! Zašto bi morao znati stihove neke pjesme? Čovjek je rođen 1984. i sluša neku drugu glazbu. Aferu s „dotepencima“ stavit ćemo ispod radara, „Hercegovce i Hercegovačku“ stavit ćemo ispod radara, ali ćemo se baviti „čitanjem ćirilice“?!

Ako već sada fabriciraju lažne naslovnice, što će tek činiti kasnije! Konkurenti su očito vrlo neurozni!

Pitat ćemo i iznova pitati tko je bio na sprovodu profesora Miroslava Tuđmana, ali ignorirat ćemo druga, daleko brojnija okupljanja, pravit ćemo se nevješti?! Začuđujuća je ta količina dvostrukih kriterija. Neće moći tako.

Novo popuštanje zaštitnih mjera?

Dileme nema: ako ovako nastavimo, 1. ožujka ići ćemo u nova popuštanja zdravstveno-zaštitnih mjera. Hrvatska je po tjednoj incidenciji jedna od 3 najbolje države u Europskoj uniji, no moramo vidjeti kako će se razvijati situacija do kraja mjeseca - s obzirom da smo zadnjih dana ipak imali malo veći broj zaraženih.

Ako se nastave pozitivni trendovi, sa zadovoljstvom ćemo od 1. ožujka dodatno popustiti zdravstveno-zaštitne mjere!

Pozicija predsjednika RH nije mi - jasna

Procedura izbora predsjednika Vrhovnog suda posve je jasna, ali moram priznati da mi pozicija predsjednika Republike - nije. Svatko se mogao prijaviti na natječaj - ne shvaćam što je to ikog priječilo da se javi ako već želi doći na čelo Vrhovnog suda.

Ali predsjednik RH, koliko sam čuo, nije zadovoljan ni s jednim od troje kandidata. Nisam siguran u zakonitost njegovog prijedloga, a htio bih da se poštuju zakoni koje je Hrvatska donijela.

A A A