Vijesti
22. 2. 2021.

O poslovično neozbiljnom MOST-u & Filipovićevoj viziji boljeg Zagreba

Branko Bačić: MOST-ova „reforma“ HOK-a svodi se na 2-3 rečenice, bez ijednog slova o velikim javnim ovlastima te institucije. Klub HDZ-a, kao i u slučaju HGK-a, pripremit će Zaključak kojim se obvezuje Vlada da do 15. srpnja podnese ozbiljan prijedlog zakonskih izmjena. * Davor Filipović nije se kandidirao za glazbenog kritičara, nego za gradonačelnika. Vjerujem da Zagrepčane više interesira to kako će poboljšati promet, konsolidirati gradske financije, izgraditi dječje vrtiće… nego „pitanje“ da kao mladi čovjek nije učio ćirilično pismo.

Uoči zajedničke sjednice Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i Kluba zastupnika HDZ-a, nacionalni potpredsjednik HDZ-a i prvi čovjek našega zastupničkog kluba u Hrvatskom saboru Branko Bačić komentirao je novi zakonski „prijedlog“ demagoške družine Grmoja-Troskot-Petrov te „zgražanje“ dežurnih moralista nad - svjetskog li čuda! - činjenicom da naš kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Davor Filipović nije učio ćirilicu.

Donosimo sažetke Bačićevih odgovora na novinarska pitanja:

Još jedan MOST-ov „biser“

Mostove izmjene zakona o Hrvatskoj obrtničkoj komori? Neozbiljan „prijedlog“. Žao mi je što ga nisam ponio sa sobom kako bih vam pokazao o kakvoj je formi riječ: 2-3 rečenice „obrazloženja“ i jedan jedini članak koji se mijenja - da članstvo u HOK-u bude dobrovoljno. U toj „reformi“ nema nijedne riječi o javnim ovlastima HOK-a, a koje nipošto nisu male!?

Hrvatska je dobila novi Zakon o obnovi, Nacionalnu razvojnu strategiju do 2030. & Isključivi gospodarski pojas!

Klub zastupnika HDZ-a, kao i u slučaju Hrvatske gospodarske komore (HGK), pripremit će Zaključak kojim se obvezuje Vlada RH da najkasnije do 15. srpnja podnese Hrvatskom saboru prijedlog zakonskih izmjena radi reorganizacije HOK-a.

Koji „grijeh“ - nije učio ćirilicu!

Davor Filipović nije se kandidirao za glazbenog kritičara, nego za gradonačelnika Zagreba. Vjerujem da Zagrepčanke i Zagrepčane više interesira njegova vizija poboljšanja prometa, konsolidacije gradskih financija, izgradnje novih dječjih vrtića, pristupnosti vodoopskrbne mreže… nego „pitanje“ da kao mladi čovjek nije učio ćirilično pismo ili to da ne zna stih u jednoj Balaševićevoj pjesmi. U tome ne vidim ništa sporno.

Začuđujuća je ta količina dvostrukih kriterija. Nasrću na ni krivog ni dužnog Davora Filipovića, a prešućuju SDP-ove ispade!

Ako već sada fabriciraju lažne naslovnice, što će tek činiti kasnije! Konkurenti su očito vrlo neurozni!

A A A