Vijesti
23. 2. 2021.

Nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo izloženi kao hrvatski građani samo zbog političke pripadnosti

Nakon 10-dnevnog javnog prešućivanja govora mržnje ugostitelja iz „Tri majmuna“, uslijedio je na jednom portalu novi čin diskriminacije prema članovima i simpatizerima HDZ-a. Ako izostaje šira društvena reakcija na takve uvrede te slične izljeve mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu dogoditi i nekome drugom u Hrvatskoj - stoji u reakciji na našoj Facebook stranici.

Reakciju prenosimo u cijelosti:

Agresije, uvrede & diskriminacija

I danas ponovno svjedočimo agresiji, uvredama i diskriminaciji jednog portala, što je nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo proteklih dana izloženi kao hrvatski građani samo zbog političke pripadnosti.

Pritom, važno je napomenuti da ne reagiramo iz osjećaja povrijeđenosti ili osobne pogođenosti ovakvim uvredama i diskvalifikacijama zbog našeg političkog opredjeljenja.

Tko će sutra biti meta?

Nakon 10-dnevnog javnog prešućivanja govora mržnje ugostitelja iz „Tri majmuna“, uslijedio je novi čin diskriminacije prema članovima i simpatizerima jedne političke stranke.

Ako izostaje šira društvena reakcija na takve i slične izljeve mržnje i isključivosti, oni se sutra mogu dogoditi i nekome drugom u Hrvatskoj. A to nije ispravan odabir za društvo koje želimo graditi kao moderno, kulturno, napredno, uključivo i tolerantno.

Začuđujuća je ta količina dvostrukih kriterija - Nasrću na ni krivog ni dužnog Davora Filipovića, a prešućuju SDP-ove ispade!

Očekujemo odgovarajuću reakciju

S obzirom da je u Hrvatskoj zabranjeno korištenje audio i/ili audiovizualnih medijskih usluga za poticanje mržnje ili diskriminacije na osnovi političkog ili drugog uvjerenja, očekujemo odgovarajuću reakciju nadležnih tijela i Hrvatskog novinarskog društva, a Hrvatska demokratska zajednica će poduzeti odgovarajuće pravne korake.

A A A