Vijesti
24. 2. 2021.

Kako bi Grbin reagirao da SDP-ovci ne smiju u kafić?! Javnost bi skakala do neba! Diskriminacija je očito postala novi trend

Kada govori o „nositeljima diskriminacije“, Grbin zacijelo misli na gđu Holy koja je izvrijeđala „dotepence“ i na Klisovića koji govori o „Hercegovcima i kandidatima iz Hercegovačke“. Valjda uviđa kakve poruke nejednakosti šalju građanima Zagreba? Što se tiče Indexa, očekujem od mnogobrojnih dušebrižnika, moralizatora i svih ostalih koji „zasigurno“ ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na taj govor mržnje.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH u srijedu je, na pitanje novinara, u dva navrata komentirao Peđu Grbina koji ga je nazvao „nositeljem diskriminacije u Hrvatskoj“. Osvrnuo se i na govor mržnje portala Index. Objedinjeno, donosimo ključne naglaske iz njegovih izjava:

Poruke nejednakosti

Grbina nisam baš shvatio. Je li mislio na gđu Holy koja je izvrijeđala „dotepence“ u Zagrebu ili možda na g. Klisovića koji govori o „Hercegovcima i kandidatima iz Hercegovačke“?

Neka prvo provede vježbu introspekcije, malo pogleda oko sebe, prvenstveno svoje oktroirane kandidate nakon raspuštanja SDP-ove organizacije u Zagrebu. Neka uvidi kakve poruke nejednakosti i diskriminacije šalju i građanima Zagreba. Očito je ta politika diskriminacije postala neki novi trend kojem i Grbin daje doprinos.

SDP-ovi dvostruki kriteriji

Grbinova izjava je jadna, patetična, promašena, pogrešna. Umjesto da prebacuje krivnju na druge, bilo bi bolje da je jednostavno osudio izjavu vlasnika „Tri majmuna“. Ako netko ustvrdi da nisu dobrodošli članovi i birači HDZ-a, što je to nego diskriminacija?

Začuđujuća je ta količina dvostrukih kriterija. Nasrću na ni krivog ni dužnog Davora Filipovića, a prešućuju SDP-ove ispade!

Pitam Grbina kako bi on reagirao da je vlasnik kafića član HDZ-a te da je izjavio da neće primiti SDP-ovce? Što bi se tada dogodilo? Javnost bi skakala do neba, ali u našem se slučaju taj izgred ili ignorira ili su reakcije - mlake.

„Neutralni“ Obersnel

Primjerice, gradonačelnik Obersnel je kazao da „treba smiriti strasti“. Stoga ću ponoviti: taj je riječki ugostitelj napisao i da današnji HDZ svakog tko misli drukčije proglašava „srbočetnikom“. I to tvrdi za mene koji sam učinio enormne napore protiv političkih aktera kojima smetaju pomirba, suživot, europske vrijednosti, zaštita manjinskih prava, dobrobit hrvatskog društva... E, onda moram ustati i reći - NE!

Gdje su sada dežurni dušebrižnici & moralizatori?

Index? Očekujem od mnogobrojnih dušebrižnika, moralizatora i svih ostalih koji „zasigurno“ ne toleriraju dvostruke kriterije da reagiraju na diskriminaciju i govor mržnje. Bilo bi to blagotvorno za naše društvo jer prešućivanje takvih pojava traje već desetak dana, još od slučaja „Tri majmuna“.

Nastavak kampanje širenja mržnje kojoj smo izloženi kao hrvatski građani samo zbog političke pripadnosti

A A A