Vijesti
28. 2. 2021.

Sućut predsjednika Andreja Plenkovića u povodu smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića

Građani glavnog grada šest puta su mu dali povjerenje da bude gradonačelnik. Nakon dva desetljeća rada, iza sebe je ostavio brojne projekte koji su pridonijeli razvoju i prepoznatljivosti Zagreba. Na njima smo surađivali - uz korištenje EU sredstava - za izgradnju infrastrukture, gospodarski razvoj i zapošljavanje, za kulturu, obrazovanje i zdravstveni sustav. Kao čovjeka i političara, karakterizirala ga je neiscrpna radna energija koja je obilježila njegov život i angažman. Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti. Njegovoj obitelji, prijateljima i suradnicima u ovim bolnim trenucima upućujem izraze iskrenog suosjećanja.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, u kojoj stoji:

Šest puta dobio povjerenje da bude gradonačelnik

Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika Stranke BM 365 - Stranke rada i solidarnosti.

Obitelji Bandić, prijateljima i suradnicima, u ovim bolnim trenucima u ime Vlade i svoje osobno upućujem izraze iskrene sućuti i suosjećanja.

Građani Zagreba šest puta su mu dali povjerenje da bude gradonačelnik. Na nacionalnoj razini bio je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, a sudjelovao je i u drugom krugu predsjedničkih izbora. Nakon dva desetljeća rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti.

Podupirali smo razvoj & projekte glavnog grada

U proteklih pet godina zajedno s članicama i članovima Vlade surađivao sam s gradonačelnikom te smo podupirali razvoj hrvatskoga glavnog grada, radeći na brojnim projektima, uz korištenje europskih sredstava za gospodarski razvoj i zapošljavanje, za izgradnju infrastrukture, za kulturu i obrazovanje te zdravstveni sustav, a surađivali smo i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku 2020. godine, u kontinuiranoj suradnji s Gradskom upravom i nadležnim službama poduzeli smo sve aktivnosti za pripremu sveobuhvatne i dugoročne obnove Grada Zagreba.

Neiscrpna radna energija

Gradonačelnika Bandića kao čovjeka i političara karakterizirala je neiscrpna radna energija i entuzijazam koji su obilježili njegov život i politički angažman. Ostat će zapamćen po svojim nastojanjima da čini dobro za Zagrepčanke i Zagrepčane, ali i brojne

A A A