Vijesti
1. 3. 2021.

Izrazi sućuti u povodu smrti Zlatka Kranjčara

Andrej Plenković: S tugom sam primio vijest o preranoj smrti g. Kranjčara, istinskog velikana našeg nogometa. Omiljen i na travnjaku i na tribinama, kao proslavljeni igrač Dinama i prvi kapetan tek nastale hrvatske reprezentacije, a kasnije i njezin izbornik i vrsni trener, ostavio je neizbrisivi trag. ZG HDZ: Napustio nas je g. Cico, naš „plavi devet“, domoljub koji je s neizmjernim ponosom 17. listopada 1990. ponio kapetansku vrpcu u povijesnoj utakmici Hrvatska-SAD. HDZ je ostao bez sjajnog čovjeka i člana, uključenog u mnoge kampanje i akcije na terenu, u svom Maksimiru i Dobrom Dolu.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji Zlatka Kranjčara u povodu njegove smrti. U sućuti stoji:

Velikan hrvatskog nogometa

Poštovana obitelji Kranjčar,

s tugom sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti g. Zlatka Kranjčara, jednog od istinskih velikana hrvatskog nogometa.

Omiljen i na travnjaku i na tribinama, kao proslavljeni igrač zagrebačkog Dinama, ali i kao vrsni nogometni trener, ostat će upamćen po brojnim  uspjesima.

Ostavio je neizbrisivi trag

Prvi kapetan tek nastale hrvatske nogometne reprezentacije 1990. godine, a kasnije i njezin izbornik, u bogatoj je karijeri vodio niz drugih klubova i reprezentacija te ostavio neizbrisivi trag u hrvatskom i svjetskom nogometnom leksikonu.

Odlaskom g. Kranjčara, hrvatska sportska obitelj izgubila je istinsku nogometnu ikonu.

U ovim tužnim i bolnim trenucima za obitelj g. Kranjčara, ali i sve one koji su ga poznavali i pratili kao ljubitelji nogometa, molim Vas primite izraze iskrene sućuti i suosjećanja u ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno.

LEGENDA DINAMA & ISTINSKI DOMOLJUB

Kapetan Hrvatske na povijesnoj utakmici 1990. protiv SAD-a, velikan nacionalnog nogometa, legendarni “plavi devet”, izbornik Vatrenih, istaknuti član HDZ-a... Od Zlatka Cice Kranjčara oprostila se i Gradska organizacija HDZ-a Grada Zagreba. U cijelosti prenosimo njenu FB objavu:

Naš „plavi devet“

S golemom tugom primili smo vijest da nas je u 65. godini, nakon borbe s teškom bolešću, napustio Zlatko Cico Kranjčar, legenda Dinama, zagrebačkog i hrvatskog nogometa, naš „plavi devet“.

Cico, Zeko, Mlinka, Srećko, Marijan, Pero, Džemo, Štef, Zvjezdan, Snješko… naši limači i danas, dok haklaju po kvartu, uzvikuju imena zlatne generacije Dinama 1981/82 - generacije koja je, poslije 24 godine, osvojila naslov prvaka bivše države i podigla naš voljeni grad i naciju na noge.

„Mi, Hrvati!“ - do dugo u noć toga povijesnog 2. svibnja 1982. godine, nakon završne pobjede nad Budućnosti, odjekivalo je ne samo Zagrebom, nego od Prevlake pa sve do Dunava.

Kapetan u povijesnoj utakmici protiv SAD-a

Odlaskom našeg Cice izgubili smo i istinskog domoljuba, čovjeka koji je s neizmjernim ponosom, kada Lijepa Naša još nije bila proglasila samostalnost, 17. listopada 1990. na Maksimiru ponio kapetansku vrpcu u utakmici Hrvatska - SAD. Izgubili smo i uspješnog nogometnog trenera, izbornika Vatrenih.

Naša stranka ostala je, iznad svega, bez velikog, sjajnog čovjeka i člana, uključenog u mnoge izborne kampanje i akcije na terenu, u svom Maksimiru i Dobrom Dolu.

U ovim bolnim trenucima, izražavamo iskrenu sućut ožalošćenoj obitelji Kranjčar, svim Cicinim prijateljima i kolegama. Počivao u miru Božjem!

FILIPOVIĆ: LEGENDE ŽIVE VJEČNO!

Otišao je Zlatko Cico Kranjčar, naš „plavi devet“, legenda Dinama i hrvatskog nogometa. Otišao je, ali će zauvijek ostati u našim srcima! HDZ Zagreb je izgubio svoga istaknutog člana, a svi mi zajedno sportskog velikana, domoljuba i krasnog čovjeka. Iskrena sućut ožalošćenoj obitelji Kranjčar, svim prijateljima i kolegama našeg Zlatka. Počivao u miru Božjem! - poručio je Davor Filipović.

A A A