Vijesti
2. 3. 2021.

Uz snažnu podršku Vlade RH i europska sredstva, nastavljamo s realizacijom projekata ZA razvoj Slavonije!

(PHOTO) Andrej Plenković: Mjera „Očuvanje radnih mjesta“? Požeško-slavonska županija: 110 milijuna kuna za plaća više od 12.000 radnika. Brodsko-posavska  županija: 170 milijuna kuna za oko 19.000 radnika. EU sredstva? PSŽ: 212 milijuna eura. BPŽ: 251 milijun eura. I nova zgrada pedijatrije Doma zdravlja u Slavonskom Brodu pokazuje koliko je korisno članstvo RH u Europskoj uniji.

Predsjednik HDZ-a i Vlade RH na mini-turneji Slavonijom - u pratnji ministara Tome Medveda, Marija Banožić i Josipa Aladrovića - posjetio je Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku županiju. Nakon Pakraca, gdje je sudjelovao na obilježavanju 30. godišnjice početka Domovinskog rata, u Pleternici se sastao s Predsjedništvom Županijskog odbora HDZ-a PSŽ-a (u proširenom sastavu.

S trajnom zahvalnošću prisjećamo se hrvatskih branitelja koji su stali u obranu Domovine & herojskim činom ispisali nacionalnu povijest!

Potom je u Slavonskom Brodu obišao novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja, gdje se također sastao s vodstvom županijske organizacije HDZ-a - one brodsko-posavske.

Izdvajamo ključne poruke Andreja Plenkovića:

IZ PLETERNICE

Došao sam dati potporu gradonačelnici Pleternice Antoniji Jozić kao našoj kandidatkinji za požeško-slavonsku županicu, a prof. dr. sc. Željku Glaviću kao kandidatu za gradonačelnika Požege. Na lokalnim izborima očekujemo - pobjedu. A vrijedi naglasiti i da HDZ prvi put u povijesti ima čak tri kandidatkinje za županice!

3 kandidatkinje za županice!

Uz podršku naše Vlade i korištenje sredstava iz EU fondova nastavljamo s „Projektom Slavonija, Baranja i Srijem“ i s realizacijom projekata koji su važni za razvoj ovog dijela Lijepe Naše.

EU sredstva & očuvanje radnih mjesta

Izdvojio bih tri indikativna primjera kojima je Vlada u protekle četiri godine pomogla Požeško-slavonskoj županiji. Prvo: reforma financiranja lokalne i područne samouprave, kojom smo županijama, gradovima i općinama povećali prihode za 100 posto.

Drugo: od ukupno 212 milijuna eura europskih sredstava koja je dobila ova županija, čak 208 milijuna ugovoreno je u mandatu naše Vlade. Treće: samo kroz Mjeru „Očuvanje radnih mjesta“ u PSŽ-u je dosad, tijekom epidemije, isplaćeno 110 milijuna kuna za pokrivanje plaća više od 12.000 radnika.

IZ SLAVONSKOG BRODA

Izgradnja nove zgrade pedijatrije Doma zdravlja ulaganje je vrijedno 12 milijuna kuna, a ovaj je projekt gotovo 100 posto financiran europskim sredstvima. Dodatno je nabavljena medicinska oprema od 6 milijuna kuna, čime smo omogućili da šest timova pedijatara pruža još bolju zdravstvenu skrb djeci.

Konkretne koristi članstva u Europskoj uniji

I ovaj projekt, kao i primjerice obnova bolnica u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški u vrijednosti od oko 200 milijuna kuna, pokazuje koliko je korisno članstvo u Europskoj uniji.

Naša je Vlada dala snažnu potporu Brodsko-posavskoj županiji, među ostalim i kroz 186 milijuna kuna koji su joj ostali više nakon izmjene Zakona o financiranju lokalne samouprave.

Plaće za 19.000 radnika

Osim toga, za BPŽ je ugovoreno oko 250 milijuna eura EU projekata (2 milijarde kuna), a samo za očuvanje radnih mjesta Vlada je za plaće 19.000 radnika dosad isplatila 170 milijuna kuna.

I brodsko-posavskom HDZ-u dajemo snažnu potporu za nadolazeće lokalne izbore!

A A A