Vijesti
9. 3. 2021.

Naša Željana - snažni glas Hrvata iz BiH u Europskom parlamentu!

Željana Zovko video linkom je u EP-u „ugostila“ polaznike Političke akademije HDZ-a Bosne i Hercegovine. Naša eurozastupnica aktivno surađuje s mladima iz RH i BiH te redovito organizira događaje koji pružaju izvrsnu podlogu za suradnju i razmjenu mišljenja o aktualnim temama, s posebnim fokusom na prava hrvatskog naroda u BiH te njezin put prema Europskoj uniji.

U konstruktivnoj razmjeni mišljenja s polaznicima Političke akademije HDZ-a BiH, Zovko je govorila o svom radu unutar Odbora za vanjske poslove, Odbora za kulturu i obrazovanje i Pododbora za sigurnost i obranu - s posebnim naglaskom na aktivnosti kojima želi upozoriti na stanje u BiH i unaprijediti njen euroatlantski put.

Ugrožavanje slobode vjere u BiH & nasrtaji na Katoličku crkvu zahtijevaju dodatnu reakciju!

Željana Zovko dobila Večernjakov pečat - Europska komisija potvrdila da je sloboda vjere ključna za EU napredovanje BiH

Pohvalila je aktivizam mladih ljudi u BiH, ističući ključnu ulogu koju upravo oni mogu imati za boljitak svojih zajednica, a čemu će znatno pridonijeti i instrument za pretpristupnu pomoć IPA III, za koji je Zovko suizvjestiteljica u ime Europskog parlamenta.

Transparentnost & povjerenje građana

Podsjetimo, kao odgovor na pandemiju koronavirusa i ograničenost putovanja, a u cilju zaštite zdravlja građana, Europski parlament je svojim zastupnicima ponudio mogućnost virtualnih posjeta.

Na taj način zastupnici i dalje imaju priliku zainteresiranima pružiti neposredni uvid u rad Europskog parlamenta, aktivnosti zastupnika i proceduru stvaranja politika, a što je ključno za jačanje transparentnosti, demokracije i povjerenja građana.

A A A