Vijesti
12. 3. 2021.

Milanovićevo revolucionarno pravo - svjesno krši zakone i Ustav, a difamira i kleveće sve svoje neistomišljenike!

Gordan Jandroković: Protudemokratski i protupravni izgredi predsjednika RH, njegove uvrede i „baražna vatra“ neće me natjerati da prekršim Ustav i zakone! Glumi neki pravni autoritet, a nije položio ni pravosudni ispit! Bilo bi mu bolje da se, poput mene, konzultira s onima koji poznaju pravo. Ne kanim više odgovarati na njegove ispade, o svemu će odluku donijeti Ustavni sud.

Još jedan „biser“ Zorana Milanovića - još jedan pucanj u prazno!

Predsjednik RH sada je, eto, nasrnuo i na predsjednika Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, za kojeg je ustvrdio da radi „nešto što je u zoni nedopustivog“ jer je - zamislite bezobraštine! - zatražio od „Njegovog Veličanstva“ da dopuni svoj prijedlog odluke o izboru predsjednika Vrhovnog suda.

Milanović - zagovaratelj revolucionarnog prava

Na nove Milanovićeve nebuloze ubrzo je stigao i Jandrokovićev odgovor:

- Milanović zagovara neku vrstu revolucionarnog prava u kojem će oni koji nisu njegovi istomišljenici biti difamirani, oklevetani i kao takvi nedostojni da obnašaju dužnosti na koje ih je izabrao narod na parlamentarnim izborima i potom posredstvom saborskih zastupnika. „Nedostojni“ su, po njemu, i svi ostali koji su na svoja mjesta došli demokratskom procedurom. Mislim na suce Ustavnog i Vrhovnog suda.

„Reformator“ Milanović & „zaboravni“ SDP svjesno krše zakon pri izboru predsjednika Vrhovnog suda!

Nepoštivanje Ustava i zakona

Jandroković je ocijenio da su Milanovićevi protudemokratski i protupravni izgredi kombinacija nepoštivanja Ustava i zakona te je podsjetio da članak 81. Ustava kaže da Hrvatski sabor provodi izbore, imenovanja i razrješenja u skladu s Ustavom i zakonom:

- Moja je dužnost kao predsjednika Hrvatskog sabora da poštujem i Ustav i Zakon o sudovima, koji definira proces izbora predsjednika Vrhovnog suda. Tako propisuje i saborski Poslovnik.

Dodao je da je na dopisu koji mu je uputio PRH Milanović uočio da nedostaje dokumentacija iz koje bi mogao iščitati da je poštovan zakon:

- Nisam sudio o ustavnosti i zakonitosti onog što je on napisao, već samo konstatirao da nedostaje dokumentacija iz koje bi bilo vidljivo da je predsjednik Republike ispoštovao zakonsku proceduru. To je vrlo jednostavno i nije neka složena pravna materija. Dakle, nema dokaza da je kandidatkinja koju je predložio prošla javni poziv koji je definiran Zakonom o sudovima. Iz tog sam razloga njegov prijedlog vratio na doradu.

„Vrhunski“ pravnik bez pravosudnog ispita

Jandroković je također napomenuo da mu je u četvrtak za pravo dao saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav:

- I većina ustavnih eksperata je kazala da se predsjednik Republike ponaša suprotno Zakonu o sudovima, pa su i oni bili izloženi difamaciji. Svi koji ne misle kao Milanović izloženi su baražnoj vatri. To smatram neumjesnim, to nije način na koji bismo trebali komunicirati. Osim toga, Milanović jest pravnik, ali nije pravnik kalibra sveučilišnog profesora ustavnog prava, a koliko znam, nije čak položio ni pravosudni ispit. To se lako može provjeriti. Dakle, on nije nikakav pravni autoritet. Bilo bi mu bolje da se konzultira s onima koji poznaju pravo bolje od njega - kako i ja činim.

Milanovićev „odvjetnik“ Peđa Grbin ponovno pao na ispitu iz prava!

Čekamo odluku Ustavnog suda

Naglasio je da sada treba pričekati odluku Ustavnog suda:

- Ako ona potvrdi da je Zakon o sudovima u skladu s Ustavom, onda više nema nikakve dileme. Onda se mora ponoviti javni poziv i prihvatiti već definirana procedura kako bismo izabrali predsjednika Vrhovnog suda. Milanović jako dobro zna da sam ga upozorio da nije dostavljena dokumentacija iz koje bi bilo razvidno da je poštovan zakonski postupak izbora. U skladu s Poslovnikom dužan sam zatražiti da u roku od 15 dana otkloni uočene nedostatke. Da sam Milanovićev prijedlog stavio na dnevni red, prekršio bih zakon.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković zaključio je da više ne kani odgovarati na njegove uvrede, tračeve, klevete:

- Milanović ovo pitanje ne želi tretirati pravno, nego politički. Podsjetit ću, upravo su on i njegovi suradnici širili različite gadosti o meni dugi niz godina, javno i tajno, a ja sam i nakon toga predsjednik Hrvatskog sabora i očito mi nije naškodilo to što je činio. Dapače, čini mi se da se oni koji poštuju moj rad vode geslom „što je više kleveta i laži, Gogo nam je miliji i draži“.

A A A