Vijesti
19. 3. 2021.

Jandroković u pravu - Grbin se ponovno osramotio!

VLADAVINA PRAVA & PRAVNA DRŽAVA. Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pravilno je primijenio saborski Poslovnik kad je odbio u dnevni red uvrstiti protuzakoniti prijedlog predsjednika RH Zorana Milanovića da se Zlatu Đurđević izabere za predsjednicu Vrhovnog suda - odlučili su zastupnici sa 77 glasova ZA. Posrnuli Peđa Grbin, jedan od glavnih promotora kršenja zakona i Ustava RH, za svoje je protupravne manevre uspio prikupiti samo 41 glas.

Hrvatski sabor potvrdio je mišljenje Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav da Gordan Jandroković nije pogriješio kada je od predsjednika Republike zatražio da dopuni odluku o izboru Zlate Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda.

Za takvo mišljenje glasovalo je 77 zastupnika, 41 je bio protiv, a 12 suzdržanih.

Milanovićevo revolucionarno pravo - svjesno krši zakone i Ustav, a difamira i kleveće sve svoje neistomišljenike!

Grbinovo ritualno samoosramoćivanje

Posrnuli Peđa Grbin, jedan od glavnih promotora kršenja zakona i Ustava RH, za svoje je protupravne manevre uspio prikupiti samo 41 glas, 35 manje nego što mu je trebalo. Njegova je blamaža to veća jer se SDP danima ohrabrivao „najavama“ da će parlamentarna većina „doći u pitanje“, da će „se urušiti“, blablabla.

Samoproglašeni „lider opozicije“ propisno se osramotio. No to je već ordinarno. Suzdržano je bilo 12 zastupnika.

Milanovićev „odvjetnik“ Peđa Grbin ponovno pao na ispitu iz prava!

MIŠLJENJE ODBORA ZA USTAV

Odbor za Ustav u svom je mišljenju, podsjetimo, naveo da je člankom 170. saborskog Poslovnika propisano da će predsjednik Hrvatskog sabora, ako ustanovi da predloženi akt nije sastavljen u skladu s Poslovnikom, zatražiti od predlagatelja, u konkretnom slučaju od predsjednika RH Zorana Milanovića, da ga u određenom roku uskladi s poslovničkim odredbama.

U slučaju da nedostatke ne otkloni u roku od 15 dana od poziva, smatrat će se da prijedlog nije podnesen Hrvatskom saboru.

Odbor navodi i da članak 44.a Zakona o sudovima propisuje da postupak izbora predsjednika Vrhovnog suda pokreće Državno sudbeno vijeće (DSV). Kandidati podnose program rada koji se uz njihove životopise javno objavljuje na mrežnoj stranici DSV-a. Zaprimljene prijave kandidata DSV dostavlja Uredu Predsjednika RH, koji će o kandidatima zatražiti mišljenje Opće sjednice Vrhovnog suda RH i nadležnog saborskog odbora.

Milanović prekršio zakonsku proceduru

Odbor za Ustav je naveo da mu je dostavljen Prijedlog predsjednika Republike za izbor predsjednika Vrhovnog suda i dopis predsjednika Sabora. Iz dostavljene dokumentacije - ističe Odbor - proizlazi da predsjedniku Sabora nije dostavljena dokumentacija iz koje bi bilo razvidno da je Prijedlog za izbor predsjednika Vrhovnog suda, koji je podnio predsjednik RH, u skladu s odredbama naprijed navedenog zakona, a time i Poslovnika Sabora.

„Reformator“ Milanović & „zaboravni“ SDP svjesno krše zakon pri izboru predsjednika Vrhovnog suda!

S obzirom na navedeno smatra se da je predsjednik Sabora postupio u skladu s člankom 170. Poslovnika te nije odbacio Prijedlog predsjednika RH, već je zatražio od njega da u određenom roku postupi te ga uskladi s navedenom poslovničkom odredbom, zaključio je Odbor, a potvrdio Hrvatski sabor.

A A A