Vijesti
23. 3. 2021.

Sućut predsjednika Plenkovića u povodu smrti Marijana Kostanjevca, dugogodišnjeg načelnika Općine Vinica

Kao načelnik Vinice, koju je vodio od 2002. do danas, ostavio je velik i neizbrisiv trag, radeći predano i neumorno na realizaciji brojnih projekata na dobrobit svoje općine i Varaždinske županije. U tome smo imali izvrsnu suradnju. S velikom žalošću primio sam vijest o preranom i iznenadnom odlasku našeg Marijana, velikog domoljuba i dragog stranačkog prijatelja.

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković uputio je sućut obitelji, prijateljima i kolegama pokojnog Marijana Kostanjevca:

,,Poštovana obitelji Kostanjevac,

s velikom žalošću primio sam vijest o preranom i iznenadnom odlasku Vašeg Marijana, dugogodišnjeg načelnika Općine Vinica, člana Hrvatske demokratske zajednice, velikog domoljuba i dragog prijatelja.

Kao načelnik Vinice, koju je vodio od 2002. do danas, ostavio je velik i neizbrisiv trag, radeći predano i neumorno na realizaciji brojnih projekata na dobrobit svoje općine i Varaždinske županije. U tome smo imali izvrsnu suradnju i kontinuiran dijalog.

Pamtit ćemo ga kao dobronamjernog i susretljivog čovjeka, koji je i u profesionalnom i u stranačkom angažmanu uvijek pokazivao velik entuzijazam i radnu energiju“.

MARIJAN KOSTANJEVAC (18.11.1961. - 23.03.2021.)

Marijan Kostanjevac, rođen u Marčanu 18. studenog 1961. godine, iza sebe je ostavio ožalošćenu suprugu Božicu, kćeri Sanju i Nikolinu te troje unuka - Luku, Jakova i Janu.

Dragovoljac Domovinskog rata, kao pripadnik 104. brigade na pakračkoj je bojišnici 2. prosinca 1991. upao u neprijateljsku zasjedu u kojoj je zamalo izgubio život. Potom je ratni put nastavio kao zapovjednik satnije u varaždinskoj Domobranskoj pukovniji. Nositelj je dviju spomenica - Domovinskog rata i Domovinske zahvalnosti.

5 uzastopnih načelničkih mandata

Kao jedan od utemeljitelja HDZ-a u Varaždinskoj županiji, na prvim višestranačkim izborima izabran  je za vijećnika ondašnje Skupštine Općine Varaždin. Po zvanju poljoprivredni tehničar, za načelnika Općine Vinica izabran je prvi put 2002. i sada je odrađivao svoj 5. uzastopni mandat.

Kao prvi čovjek Vinice, konsolidirao je općinske financije, vratio nagomilane obveze i uspio riješiti ključna infrastrukturna pitanja, poput asfalta i vodovoda. Njegova je općina prva u Varaždinskoj županiji uvela potpore za novorođenčad te sufinancirala dječje vrtiće i produženi boravak osnovnoškolaca - koji su svake godine imali besplatne radne bilježnice i likovne mape.

Arboretum Opeka

Općina je stipendirala studente i srednjoškolce deficitarnih zanimanja, potpomagala obrtnike, poduzetnike i obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kao i sve udruge, župe, športske klubove i vatrogastvo - koje u Vinici ima tradiciju dužu od 130 godina.

Kao krunu svog društvenog-političkog rada smatrao je Centar kompetentnosti i revitalizacije Arboretum Opeka - kojim se Vinica, s najljepšim arboretumom u ovom dijelu Europe, pozicionirala kao turistička destinacija velikog potencijala.

A A A