Vijesti
30. 3. 2021.

Zadovoljstvo velikim brojem kandidatkinja na lokalnim izborima

Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“:  HDZ je spreman postići pobjedničke rezultate na lokalnim izborima, u čemu će članice naše stranke, kao i dosad, dati puni doprinos. Mnogim kandidatkinjama za županice, gradonačelnice i općinske načelnice HDZ je ponovno iskazao privrženost uključenju žena na čelne pozicije u političkom životu te uravnoteženoj zastupljenosti oba spola na listama.

Predsjedništvo Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ putem video linka održalo je sjednicu u proširenom sastavu - zajedno s našim saborskim zastupnicama te kandidatkinjama na općinskim, gradskim i županijskim razinama - na temu nadolazećih lokalnih izbora.

Borba protiv virusa & očuvanje radnih mjesta

Jednako tako razgovaralo se o aktualnoj političkoj situaciji i postignućima naše Vlade, kojoj je još jednom poslana puna potpora u borbi protiv pandemije te u naporima za očuvanje radnih mjesta i pripremu uspješne turističke sezone.

Računajući i otpise doprinosa, za „pokrivanje“ plaća 680.000 radnika u privatnom sektoru dosad je uloženo 14 milijardi kuna!

Pohvaljena je činjenica da se zahvaljujući Vladi RH diljem Lijepe Naše realiziraju brojni razvojno-socijalni projekti - bilo da se financiranju europskim sredstvima ili izravno iz državnog proračuna.

Županice, gradonačelnice i načelnice

Zajednička je ocjena - istaknula je predsjednica ZŽKZ-a Nada Murganić - da je HDZ, kao najsnažnija politička stranka u Hrvatskoj, spreman postići dobre, pobjedničke rezultate na lokalnim izborima, u čemu će Zajednica žena, kao i dosad, dati svoj puni doprinos.

Također, izraženo je zadovoljstvo zbog velikog broja naših kandidatkinja za županice, gradonačelnice i općinske načelnice, čime je HDZ ponovno iskazao svoju privrženost uključenju žena i na čelne pozicije u političkom životu.

3 kandidatkinje za županice!

Uravnotežena zastupljenost oba spola

Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ pozdravlja naputak predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i nacionalnog vodstva naše stranke da na lokalnim izborima, gdje god je to moguće, bude najmanje 40% žena na listama za općinska i gradska vijeća te županijske skupštine i Gradsku skupštinu Grada Zagreba.

Pritom naše Katarine podsjećaju da je načelo uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca na kandidacijskim listama (najmanje 40% i jednog i drugog spola) utvrđeno člankom 9., stavkom 3. Zakona o lokalnim izborima te člankom 15. Zakona o ravnopravnosti spolova. Nepoštivanje načela uravnotežene zastupljenosti oba spola ne utječe na pravovaljanost kandidacijskih lista u izbornom postupku, ali su za kršenje citiranih odredbi zakonom propisane novčane kazne.

A A A