Vijesti
31. 3. 2021.

30. obljetnica akcije „Plitvice“ & pogibije heroja Josipa Jovića - prve žrtve velikosrpske agresije

DA SE NIKAD NE ZABORAVI! Andrej Plenković: Prisjećamo se „Krvavog Uskrsa“, akcije hrvatskih redarstvenika koji su slijedom naredbe predsjednika dr. Franje Tuđmana došli na Plitvička jezera kako bi vratili policijsku postaju i pokazali da pravni poredak funkcionira na našem teritoriju. Iskazujemo trajnu zahvalnost herojima koji su nas zadužili svojom hrabrošću i žrtvom. Zauvijek ćemo s najdubljim poštovanjem voditi računa o hrvatskim braniteljima te dignitetu pravednog Domovinskog rata.

Predsjednik Vlade RH i HDZ-a na Plitvičkim je jezerima sudjelovao na 30. obljetnici akcije „Plitvice“ i pogibije Josipa Jovića, prvog hrvatskog redarstvenika. Uz njega su bili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar obrane Mario Banožić.

Zadužili su nas svojom hrabrošću i žrtvom!

U izjavi za medije nakon što je položio vijenac i zapalio svijeću podno spomenika Josipu Joviću, Andrej Plenković je kazao da se danas prisjećamo 30. obljetnice „Krvavog Uskrsa“, akcije hrvatskih redarstvenika koji su tada slijedom naredbe predsjednika dr. Franje Tuđmana došli na Plitvice kako bi vratili policijsku postaju i pokazali da hrvatski pravni poredak funkcionira na našem teritoriju:

- Danas obilježavamo i 30. godišnjicu pogibije Josipa Jovića, jednog od, nažalost, premnogih hrvatskih branitelja koji su u Domovinskom ratu dali sve za slobodu u kojoj živimo. Iskazujemo trajnu zahvalnost herojima koji su nas zadužili svojom hrabrošću i žrtvom.

Trajna zahvalnost & najdublje poštovanje

Podsjetio je i da je prije mjesec dana u Pakracu također obilježen početak Domovinskog rata.

S trajnom zahvalnošću prisjećamo se hrvatskih branitelja koji su stali u obranu Domovine & herojskim činom ispisali nacionalnu povijest!

- Potpredsjednik Medved jučer je u Aržanu, Jovićevu rodnom mjestu, položio kamen temeljac za izgradnju Spomen-doma i Memorijalnog centra „Josip Jović“, kako bismo još jednom iskazali poštovanje prema hrvatskim braniteljima. Zauvijek ćemo s najdubljim poštovanjem voditi računa o njima i dignitetu pravednog i oslobodilačkog Domovinskog rata.

A A A