Vijesti
6. 4. 2021.

Znali smo i znamo donositi prave odluke na dobrobit naših sugrađana - Na izborima očekujemo pobjedu!

Čestitamo 31. rođendan HDZ-u Novske! Predvođen našim mladim gradonačelnikom Marinom Piletićem, Novska je postala središte gaming industrije, grad prepoznatljiv po ulaganjima u najbrže rastuće industrije, one kreativne i digitalne, te po sjajnim projektima financiranima iz EU fondova. U najkraćem, u četiri godine Piletićeva mandata Novska je postala bolje, ugodnije mjesto za život! Stoga su uzvanici na obljetnici osnutka HDZ-a, i Tomo Medved i Krunoslav Katičić i Ivan Celjak i Karlo Ressler, jednodušno poručili - idemo po novu pobjedu, i to u 1. krugu!

Skup u povodu 31. rođendana novljanskog HDZ-a održan je u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2, a domaćin je bio predsjednik gradskog HDZ-a te aktualni i budući gradonačelnik Marin Piletić.

Nazočnima su se obratili glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić, predsjednik ŽO HDZ Sisačko-moslavačke županije i kandidat za župana Ivan Celjak te - putem video veze - zamjenik predsjednika HDZ-a i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved te naš eurozastupnik i potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke Karlo Ressler.

Prave odluke & pomoć nastradalim područjima

Katičić je čestitao članicama i članovima HDZ-a Novske 31. obljetnicu osnutka te poručio:

- HDZ je u najvažnijim trenucima suvremene hrvatske povijesti znao donositi prave odluke. Znat ćemo ih donijeti i sada!

U svom obraćanju Medved je naglasio da je naša Vlada pravodobno odgovorila na sve izazove, pa tako i na razorni potres u Sisačko-moslavačkoj županiji:

- Istog trenutka smo na račun SMŽ-a uplatili 100 milijuna kuna te osigurali potporu za očuvanje radnih mjesta po znatno lakšim uvjetima za oko 20.000 radnika.

Novska - bolji i ugodniji grad za život

Predsjednik HDZ-a SMŽ-a Ivan Celjak istaknuo je da će kao budući župan učiniti sve da se broj državnih i županijskih projekata na području Novske još - poveća:

- Želimo da se Novska nastavi razvijati onako kako se razvijala do sada. Odgovornost je na nama da obnovimo sisački kraj, Pounje, Banovinu, Pokupsko… Potrebno je revitalizirati ta područja, vratiti ljude u njihove domove te istodobno voditi brigu o dinamici razvoja i Moslavine i zapadne Slavonije. Upravo Novska u tome prednjači. U samo četiri godine grad je, na čelu s Marinom Piletićem, postao bolje i ugodnije mjesto za život!

Do pobjede!

Predsjednik GO HDZ-a i gradonačelnik Marin Piletić koji se natječe za novi mandat na čelu grada, a ujedno predvodi listu koalicije HDZ-HSS za Gradsko vijeće, u svom je govoru naglasio da je Novska najveće gradilište u županiji:

- Nema mjesta u Novskoj u kojemu nismo podigli standard u javnoj, društvenoj i komunalnoj infrastrukturi. Postavili smo zdrave temelje, osnažili intelektualnu klimu i, pozitivnim pristupom, dali prioritet razvojno-socijalnim projektima. I zato očekujemo pobjedu na lokalnim izborima u svibnju!

Zapošljavanje & ostanak mladih

Okupljenima se putem video veze obratio i naš zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler:

- Danas Novska postiže sjajne rezultate i nacionalno je prepoznatljiva kao središte gaming industrije, i to zahvaljujući izvrsnim projektima financiranim iz EU fondova. Ulaže se u najbrže rastuće, kreativne i digitalne industrije, a sve to omogućuje promociju grada i stvara nove prilike za zapošljavanje i ostanak mladih.

A A A